Inte korv i korven?

Aftonbladet publicerar idag en artikel som bygger på en undersökning av Råd och Rön angående hur mycket kött landets största korvtillverkare stoppar in i sina korvar. Calledonien finner läsningen, om än inte förvånande, så i alla fall upprörande. Resultatet följer nedan:

"
Fakta: Så mycket kött innehåller grillkorven:

Sibyllas grillkorv med vitlök och örter: 89 procent.
Dulanos grillkorv: 88 procent.
Möllers grillbricka med tre sorters tyska korvar: 79-88 procent.
Möllers Lammgrillare: 71 procent.
Scans Red Hot Chorizo: 65 procent.
Charkmästers kycklinggrillkorv: 63 procent.
Sörensens fågelcharks kycklinggrill: 59 procent.
Scans Grilla grillkorv: 56 procent.
Lithells Barnens bästa grillkorv: 56 procent.
Änglamarks grillkorv: 37 procent.
Ica:s grillkorv: 37 procent.
Coops grillkorv utan skinn: 35 procent.
Scans Hot dogs original: 34 procent.
Enebackens skinnfria grillkorv: 32 procent.
Hemköps hot dog: 32 procent.

Enebackens grillkorv, Hemköps Hot dogs och Änglamarks grillkorv innehåller mer vatten än kött. Testet är gjort av Eurofins laboratorium på uppdrag av konsumenttidningen Råd & Rön.
Källa: Råd & Rön. (TT)
"

Att en korvs köttinnehåll uppgår till 70-90% anser Calledonien vara helt acceptabelt och tar man exempelvis Sibyllas grillkorv som i testet uppvisar 89% köttinnehav så känner Calledoniska Livsmedelsverket sig mer än nöjda. Men när köttinehållet börjar närma sig 50% och t.o.m nedåt 32% som exempelvis Hemköps Hot Dog visar sig innehålla så kan verket inte göra mer än att skrika ut sin avsky. Förvisso brukar det Calledoniska köket hålla sig till Scan och Möller när det gäller korvprodukter och nästintill aldrig köpa "butikernas egna varor" men då köket nu i testet kan utläsa att även en erkänd producent som Scan (i vissa fall) hamnar i bottenträsket så verkar en närmare granskning utav vad som egentligen döljer sig i frysen minst sagt nödvändig. Testet visar dock klart och tydligt att det Calledoniska kökets misstänksamhet gentemot "butikernas egna varor" härmed är bekräftad som riktig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0