För mycket kläder

Utav någon underlig anledning så har det sedan gårdagens afton varit (för årstiden) ovanligt kallt i borgen. Hovet gnällde över kyla vid läggdags och även under denna följande morgon så upplevdes trägolvet i stora salen som lite kyligare än vanligt. Vid 13.00 idag så var besök hos Calledoniens barnavårdscentral (Cbvc) inbokat, och den här gången var det kronprinsen som stod på tur att undersökas. Med morgonens kyliga uppvaknande i tankarna beslutade sig kungafamiljen för att inte bry sig om att kasta ett öga på termometern utanför fönstret och hela familjen kläddes på ordentligt. Men redan på grusgången på väg mot de kungliga stallarna så började familjen ana oråd. Ganska snart uppträdde en och annan svettdroppe under de flera lager kläder som konungen hade klätt både sig själv och barnen i. När familjen väl var inlastad i den kungliga vagnen och den högteknologiska färddatorn började arbeta så bekräftades också ovan nämnda farhågor. 22+C! Årets (hittils) varmaste dag!
Då tidpunkten för detta uppvaknande skedde lite drygt 10 minuter innan bokad tid på Cbvc, så var det helt enkelt bara för familjen att gilla läget och uthärda värmen. "Det är i dessa stunder som vintern inte känns så tokig" - muttrade konungen själv vid återkomsten till de kungliga kammarna samidigt som han svidade om till skjorts.

"Kejsarens nya kläder", fast tvärt om.

"Sommarens leksak"

Så här inför sommarens EM-slutspel så har diverse fotbollsrelaterade artiklar börjat synas i torgstånden på den dagliga marknaden nere i byn. "Sommarens leksak/samlarobjekt" är utan tvekan given. Konungen själv låter meddela att han låtit införskaffa ett exemplar till sin förstfödde, som numera skrattar dagarna i ända åt sin nya "vän". Planer finns även på att skicka ett exemplar (i ren diplomatisk anda) till Drydenska palatset, beläget i de nordligare regionerna av halvön (Sverige).


Rapport från CMHI

CMHI (Calledoniens Meteorologiska och Hydrologiska Institut) låter meddela att det fina vädret som har huserat i riket de senaste 3 dagarna, njuter av sin vistelse i kungariket och har beslutat sig för att stanna ytterligare en tid. Bönderna jublar att deras blot till gudarna har givit frukt och hovet är nöjda med att kunna börja bygga på den årliga solbrännan redan nu.

image46
Fotot är ett kollage
(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

Tusentals rosor

Hear yey, hear yey!

Idag vill kungliga ministeriet göra samtliga nära vänner till hovet uppmärksamma på "dagens ros" i kungliga dagbladet TTELA.

image43

Slut på kungörelse

Red>> Då ovan publicerade länk leder till sida som dagligen uppdateras och därmed nya annonser publiceras så publicerar Calledonien den aktuella bilden som inlägget syftar till här nedan.

image48
(TTELA, Dagens ros, 080419)

Ondskans ansikte - Anders Eklund

image40
(foto: POLISEN)
image42
(Foto: POLISEN)

"Tioåriga Engla är död.
Lastbilschauffören Anders Eklund, 42, som greps i måndags kväll har erkänt att han dödade flickan. Mannen erkänner också att han mördade 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun i början av juni 2000.

image41
(foto: POLISEN)

42-åringen greps i sin lastbil för sex dagar sedan.
Han är tidigare dömd för fem sex- och våldsbrott. Alltid mot unga kvinnor.
Under söndagen erkände mannen två mord och visade var han gömt Englas kropp.
Mannens brottsregister visar nämligen att han vid tre tillfällen gjort våldsamma sexuella närmanden mot unga kvinnor. Två av dem var bara 16 år. Han dömdes 1995 till fängelse för ett våldtäktsförsök. När han försökte dra in kvinnan i sin bil sade han att det var för att han ?inte fick några tjejer?.
Samma år överföll och misshandlade han en kraftigt berusad 16-årig flicka genom att ta struptag på henne och täcka över hennes mun. Tre år senare, 1998, försökte mannen tvinga en annan 16-årig flicka till samlag. Han dömdes då för sexuellt tvång. Mannen är också dömd för att ha blottat sig och för ett antal mindre förseelser. "
Artikellänk


Kungariket har under kvällen utfärdat sin dom över ovan nämnda förbrytare. Det är varje medborgares plikt att i de eventuella fall tillfälle ges, göra Anders Eklund lika illa som denne har gjort andra. Kringliggande riken har, i viss mån, protesterat jäntemot den utfärdade domen med argument som påtalat att "dödsdomar ej återför någon till livet", "ej avskräcker", "sjuka människor behöver vård, ej straff" med mera. Till dessa okvädningsläten lämnar riket Calledonien endast ett svar:

"En pedofil är alltid en pedofil. En våldtäktsman är alltid en våldtäktsman. Inget kan tillintetgöra det de har gjort, planerat att göra eller endast i hemmets skygga vrå i falsk trygghet avjnutit i någon som helst form utav publicering. Det kommer aldrig att finnas någon plats för dem i vårt samhälle och deras sjuka vanföreställningar om livet är enbart ett bevis på deras djupt rotade ondska! Det utan tvekan säkraste sättet att för framtiden säkra våra barn och kvinnors säkerhet är att göra sig av med ursprunget till hotet, nämligen förbrytaren själv, vars existensberättigande är lika med noll. Ingen Calledon kommer någonsin ha förbiseende eller visa någon som helst pardon om de händelsevis skulle korsa väg med en av ovan nämnda avskum!"

Hat föder ofta hat, men hat har också en viss förmåga att bringa frid...


(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

ELUVEITIE - Inis Mona

Nu snackar vi... :-)


Evigheten

Kort sagt, så blev denna lördag inte som någon ur ministerrådet hade väntat sig. Men det goda uppväger det onda, som så ofta...


Styrs mänskligheten i denna värld
av en övernaturlig varelse eller lag?
Är det en guds hand som hänger över oss?
Åtminstone är det sant,
att människan saknar kontroll över sin egen vilja...
(Kentaro Miura)

Natten har fallit

Solens smekande ljus, fåglarnas skvallrande om vår och dagens trygga värme har lämnat oss...
Natten har fallit.
Byborna sover, hovet sover, ännu lyser dock ljuset i kärntornet...
Natten har fallit.
Detta enda ljus, en flamma i mörkret, har snart brunnit ut...
Natten har fallit.
Vad har så tänts, ånyo upplysts, i den falnande lyktans sken?
Natten har fallit.
Ett hopp har tänts, inte för oss, men likväl för livet...
Natten har fallit.
En lyckans dröm, en dröm om tro, en dröm om hopp...
Natten har fallit.
Är den din, är den någon annans, är den kanske delad?
Natten har fallit.
Hur vet du, när du uppnått den, när är den klar, när är den färdig?
Natten har fallit.
Vet man ens, när den blivit fulländad, ens halvmålad?
Natten har fallit.
Vad är ditt liv, utan din tro, utan ditt hopp, utan din dröm?
Natten har fallit.
Kanske ingenting, kanske någonting, kanske allting?
Natten har fallit.
Vad vet jag, vad vet någon, drömmen är din...
Natten har fallit.
Lev din dröm, lev ditt liv...

Vår i Calledonien

CMHI (Calledoniens Meteorologiska och Hydrologiska Institut) låter meddela att det för närvarande råder total molnfrihet över riket ackompanjerat utav 12 grader celsius i skuggan. Kungafamiljen blickar från sitt bröstvärn i kärntornet ut över den kungliga trädgården och konstaterar nöjt att liv fullständigt sprudlar i rabatterna. Trädgårdsmästaren har tidigare under säsongen, med ett leende på läpparna, konstaterat att övervintringen utav diverse blommor och växter i det kungliga växthuset lyckats över förväntan. Nu hoppas trädgårdsmästaren bara att det fina (och framförallt torra) vädret håller i sig några dagar så att den planerade omorganiseringen av häcken (på borgens baksida) kan återupptas. På grund av all väta (samt diverse meteorologiska bakslag i form av snö) så tvingades detta arbete, som tidigare meddelats, skjutas på framtiden.

Calledoniens "town-crier" låter även meddela att hovet har återhämtat sig ifrån de krämpor som oförklarligt bet sig fast i nämndas massa. Det viskas och hyssjas om att någon ur tjänstejonen, nattetid, smög sig ut ur borgen och begav sig till "druiderna" i Mörka Skogen för att be dem koka ihop ett botemedel, men detta förnekas å det bestämdaste av samtlig officiell personal. "Tramsigt hokus-pokus är något som enbart pöbeln tar till då deras intellekt inte förmår frammana logiska slutsatser" - lät hovets "prefekt" meddela, sammtidigt som han sågs försvinna bort mot byns "lyckohus".

Med andra ord så är allt som det brukar i det frodiga riket. Kungen styr och ställer efter behag och hovet njuter av tillvaron i form av förstaklassig lyx. Den milda vintern har resulterat i att det fortfarande finns gott om spannmål i rikslagren och djurlivet i skogen har bevarats till samtligas glädje. Allting tyder på att riket går ett minst sagt trivsamt år till mötes, trots att drottningen har fullt upp i de diplomatiska ärendena i grannkommunen och hovet ständigt saknar hennes närvaro. Men de diplomatiska åtagandena bär dock rikligt med frukt redan nu och har resulterat i att rikets BNP stiger i rasande takt, så avsaknaden för åtminstone något gott med sig.


Hear yey, hear yey!

Då det förekommit att samtliga delar utav den (ytterst lilla) läskunniga delen utav befolkningen ej förstått all innebörd i de Calledoniska kungörelserna, så kommer barden hädanefter att publicera (berörda) delar ur den Officiella Calledoniska Ordboken, i de fall då detta anses befogat.


Dagens ord/namn/meningar:

Bröstvärn: Kan jämställas med det svenska ordet; "balkong"

Kärntornet: Den del utav borgen där hovet huserar privat

"Det kungliga växthuset": Kan jämställas med det förråd som är placerat på borggården, eller i detta fall borgens (husets) framsida.

"Mörka skogen": Lextorpsskogen

Grannkommunen: I detta fall Lilla Edet

RSS 2.0