Trojaner och maskar. Vad är de bra för?

Ca 19.00 mottog Calledonien nyheten om att ett elakt datorvirus numerade regerade i "stationär dator d:ä (den äldre), och givetvis så sattes kavalleriet in omedelbart i form av Mcafee, ZoneAlarm, Mbam m.fl. Tror ni den nidingen gav sig? Tvärtom! Efter första systemåterställningen så totalvägrade Windows att överhuvud taget visa sig annat än i felsäkert läge. Jippie!  Och kommer man åt de infekterade filerna? Nä! För de är såpass smarta att de konverterat till illsinniga .dat-filer (som jobbar så fort datorn drar igång) och vad gör man då? Plockar isär burken, sliter ut hårddisken och börjar pilla på saker som inte borde pillas på? Nej, riktigt så korkad är konungens män inte. Tack och lov så finns det ytterligare två (ej infekterade) datorer i borgen och således fanns möjligheten att börja forska i vad det faktiskt var för motståndare man hade att göra med. Sagt och gjort. Fem nedladdningar och sjuhundrasjuttioelva omstarter utav stationära d:ä så verkar lösningen vara på gång. Nu börjar klockan närma sig 2.30 och sedan 19.00 har detta virus upptagit hela Calledoniska tekniska institutets arbetskraft. Grabbarna låter hälsa att de börjar bli ganska trötta nu samt att deras fruar börjar lämna dem. Frågan är om vi ska låta dem åka hem till deras ruinerade äktenskap och låta datorerna jobba själva inatt? Det lutar faktiskt åt det då alla som sysslat med liknande utdrivning vet att en hel del utav programmen som används för att ställa allt tillrätta slukar all kraft från datorn samt tar en jävla lång tid.

Så får det bli. Konungen själv låter meddela att han vid detta lag är helt "fed-up" med datorspråk och virusforskande och (för resten av kungafamiljens skull) tänker krypa till kojs. Förhoppningsvis vaknar han upp till något trevligare resultat än det han gick och lade sig till.

Vad blir det för mat?

"Vilken kille, vilken kille, vilken otrolig kille!" - som Pumba skulle ha sagt.

Jo, det är lika bra att erkänna. Calledonien har fått ytterligare en husgud/gårdstomte, eller kalla det vad ni vill. Per Moberg är namnet på en lika eniment kock som skådespelare och efter att ha avnjutit de tre senaste säsongerna utav "vad blir det för mat?", fördelat på ett avsnitt per kväll, de senaste veckorna tyckte konungen själv att det kunde vara på sin plats med en doktorshatt åt den nyfunna vännen. Per själv kunde dessvärre inte medverka vid ceremonin men han låter hälsa att han anser konungen själv vara en fullvärdig lärljunge att följa i hans fotspår. Vi talar nu givetvis enbart om den kulinariska biten. ;)

Förutom att vara en enastående kock, en god jägare, en till synes oerhört sympatisk farsa och helt enkelt en oerhört skööön (för att använda ungdomssvenska) människa så är han också ägare utav ett utav de finaste privata kök som konungen själv har bevittnat.
- "Renoveringsmästaren! Häråt!" -hördes ifrån kungliga gemaket efter att konungen själv gått till sängs efter att nyligen ha avnjutit ett avsnitt.Och för att våra svurna vänner i det Drydenska palatset ska ha en aning om vem vi snackar om så publicerar vi härmed även en bild på P.Moberg i en utav sina skådespelarkaraktärer. En aningen psykopatisk Viggo i Rederiet, då det begav sig.

"Bluesklok"

After falling into a deep depression, Dethklok travel to Mississippi to learn about the blues.
Guest voices: George "Corpsegrinder" Fisher of Cannibal Corpse, and King Diamond


>

"Go Forth and Die"

Nathan attempts to earn his GED and Murderface is invited to appear on a celebrity spelling bee game-show.
Guest voices: George "Corpsegrinder" Fisher of Cannibal Corpse, and King Diamond


>

Skwisklok

Skwisgaar hosts a televised pay-per-view guitar workshop and the rest of Dethklok sign endorsement deals.
Guest voice: King Diamond.


>

Fat Kid At The Detharmonic, aka "Fatklok"

Till er som hittilis har valt att sonika nonchalera mina ansträgningar att förmedla Metalocalypse till Calledoniens omkringliggande riken, NI MISSAR NÅGOT UNDERBART! What the f*ck! Är alla lika humorförtappade som drottningen visat sig vara? Visst, konungen själv förstår mycket väl om många inte fastnar direkt men hur många serier har man inte känt så för? Och kort därefter, då man efter några avsnitt vuxit "in i"/med karaktärerna, insett den underbara underhållningen.

Äh, vad fan bryr jag mig för? F*ck you! Skyll er själva! Här kommer dagens avsnitt (episode 11, season 1).


The band begins doing as much charity as possible to write-off as much of the money they've earned over the year, including adopting a son.


Utmanad utav Dryden och Lotta

Eftersom detta blir min andra utmaning som jag svarar på så kan jag lika gärna skippa snacket om hur mycket jag egentligen ogillar sådana här listor. Jag accepterar den inte för att jag vill berätta om mig själv utan enbart för att det tydligen är så att vissa finner det intressant/roligt att höra vad jag tycker. Annars hade ni ju inte utmanat mig eller hur. ;)
Well, here it goes...

1) Vad åt du till frukost?
Min dagliga vitamincoctail, 3 mackor (två med leverpastej, en med makrillfilé), 2 ägg, 2 koppar kaffe, 1 glas mjölk.

2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
Tagen alldeles nyss med webkameran.


3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Lotta

4) Vilken färg har din dator?
Två svarta stationära, en grå laptop.

5) När var du arg senast?
Riktigt arg? I lördags. En idiot höll på att ramma bilen när jag, broder Joel och Vidar var på väg till stan. En snabb undanmanöver (ackompanjerad utav mitt signalhorn) ut i mötande fil var allt som räddade oss. Förbannad tur att det inte kom någon mötande. Efter manövern tvärnitar jag, backar emot idioten (som satt kvar i sin bil och såg ganska chockad ut), knäpper loss mitt bälte och är på väg att flyga ur bilen med min "övertalningspåk". En hundradel senare har jag behärskat mig. Tar på mig bältet och åker vidare. Anledningen? Min son Vidar.

6) Ditt bästa minne från skoltiden?
Det var nog låg- och mellanstadiet. Då man fortfarande var barn och levde i ovisshet om vilken jävla värld vi lever i.

7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
Högstadiet och framåt. Tvingades utstå och ta i tu med saker och händelser som man borde ha sluppit. Eller jag vet inte om "sluppit" är rätt ord egentligen. De som var roten till alla "tråkigheter" hade nog egentligen värre öden än jag och man hade nog förvisso kunnat hålla sig undan vissa saker, men det har aldrig legat i min natur att dra mig undan "hinder/motstånd". Kort sagt blev man tvungen behandla situationer som man egentligen inte är redo för som 13-16-åring, vilket jag har insett i efterhand. Dessvärre blev man ganska märkt utav alltihopa och denna tid präglade mitt liv en lång tid därefter även om jag idag gått vidare.
For the record: Det handlade inte om mobbing, även om jag kan förstå om ovan text nästan låter som en beskrivning av det. Långt ifrån. De som känner mitt liv vet vad jag ovan talar om.

8) Yoga eller löpning?
Yoga. Även om jag föredrar termen meditation.

9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Det beror på vem som tillagat rätten. En riktigt grym Bolognese kan lätt slå ut en dålig oxfilé. Men om vi talar förstaklassigt tillagade rätter så får jag nog vika mig för "fillen". ;)

10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Om det nu enbart är tidningar och inte medier som efterfrågas så är det; lokaltidningen. "Världens historia", "Illustrerad vetenskap", Nemi.

11) Favoritkaraktär i deckare?
Läser mycket, men sällan deckare.

12) Teveprogram du aldrig missar?
Hm. Föredrar film och det finns nog inget program eller serie som jag följer fanatiskt. "Frasier" och "Scrubs" är dock två serier som jag kan kika på när som helst även om jag sett alla säsonger många gånger om.

13) Vem är du avundsjuk på?
Haha! Folk är avundsjuka på mig, inte tvärtom. Skämt å sido så finns det nog ingen person som jag är avundsjuk på. Däremot kan jag beundra människor med vissa egenskaper där jag själv kanske inte är starkast men det handlar som sagt inte om avundsjuka.

14) Din bästa revansch?
Det är nog bäst om det förblir privat.

15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Hm, lite svårt att svara på p.g.a att den bästa chef jag någonsin haft även är den som jag har sett värst sidor hos. Och att nämna någon medelmåtta som vare sig bäst eller sämst blir fel det med.

16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta?
Äter verkligen allt. Däremot har jag avstått spansk paella sedan 2001 efter en matförgiftning.

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Mona Sahlin skulle inte vilja möta mig i ett mörkt rum, det lovar jag.

18) Kaffe eller te?
Har flera gånger försökt att sluta med kaffe men jag föredrar det nog ändå framför te.

19) Skostorlek?
42-43

20) Hur ofta är du på IKEA?
Det brukar bli 2-3 ggr om året men nu var det faktiskt länge sedan det blev något långvarigt besök.

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa?
Precis som Lotta skrev så skulle jag börja med att betala av alla lån. Därefter skulle jag köpa/bygga en stuga på någon väl vald plats i Norrlands vildmark och resterande summa skulle oavkortat gå till familjen.

The End!
Nej, jag tänker inte utmana någon!

Grattis på födelsedagen min älskade drottning (af Calledonien)!

Grattis på födelsedagen min älskade drottning!

Inspirerad utav www.dryden.se, samt för att snabbt förmedla en inblick utav kungaparet's tid tillsammans
publiceras nedan lite foton från åren som varit. Vissa smickrande, vissa lite mindre. ;)


Sommar -03 (foto: M.Lauvall)


Höst -03 (foto: M.Lauvall)


Vinter -03 (foto: M.Lauvall)


Vår -04 (foto: M.Lauvall)


Sommar -04 (foto: Bartender på Metaltown)


Höst 04 (foto: C.Ottosson)


Tidig vår -05 (foto: D.Rydén)


Sommar -05 (foto: D.Rydén)


Sommar -05 (foto: D.Rydén)


30 oktober -05


Nyår 05-06 (foto: D.Rydén)


"Lottas första fångade fisk någonsin" Sommar -06


Vinter -06


25 maj -07


Höst -07


Vinter -07


Februari -08


Sommar -08
(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

Ondskans ansikte - Tre år och tre månader...


(foto: AFP)

Undrar om alla pojkar, som finns med på de hundratals barnpornografiska bilder som den thailändska polisen använt som bevis mot Christopher Paul Neil, har glömt, förlåtit och gått vidare efter samma tid. Nu är förvisso inte samtliga brott Christopher misstänks för upptagna i rätten ännu men ändå. Fy fan!

Virvelpedofilen dömd för sexbrott (Aftonbladet).

Mordland

Mordhaus is opened for the annual "fan day", leading to the group being threatened with blackmail by operators of Dethklok's biggest fan website.

>

"Above"

...by Skymning.
Vocalist: Kim Andreasson

Snakes 'n' Barrels

Pickles reunites and tours with his previous band, Snakes N' Barrels, as the Tribunal plots to permanently
erase Pickle's mind with a new drug they've created.
Guest voices: by Michael Amott of Arch Enemy, Steve Smyth and Warrel Dane of Nevermore


Framom Främsta Linjen

Konungen själv har alldeles nyss avnjutit lite finlandsvensk krigshistoria genom Framom Främsta Linjen, regisserad utav Åke Lindman. En filmatisering som bygger på verkliga personers berättelser, fotografier samt krigshistoriska faktum. Filmatiseringen innehåller inga personliga hollywood-draman, inga spektakulära explosioner-a'la-bruce-willis och är helt fri från romantiska inslag. Just av den enkla anledningen att det finska vinter- och fortsättningskriget inte innehöll något utav dessa varor. Det är en rå, realistisk och exakt historia vi här har chansen och fördelen att ta del utav. Inga osanningar, inga överdrifter utan enbart den bitterljuva sanningen. En av huvudkaraktärerna, Harry Järv (sextioförsta infanteriregementet), förklarar i en intervju (som medföljer dvd-produktionen) varför denna filmatisering är betydelsefull och viktig även för oss svenskar. Den förklarar nämligen, i minst sagt hårda och brutala ordalag,  "varför Sverige har spenderat de senaste 60 åren utan Sovjet som närmsta granne." Något som är minst sagt tänkvärt, inte minst med tanke på vad vi har läst om i nyheterna den senaste veckan, och inte att förringa, de senaste 60 åren om Sovjet, dess stater och dess grannar.

Huvudvärk

De senaste två dagarna har det Calledoniska överhuvudet lidit av en enastående huvudvärk. En sådan där djupt liggande, bultande, huvudvärk vars jobbiga existens inte går att göra rättvis i ord och som ingen, som inte i samma stund upplever densamma, kan förstå. Första tanken; skaldjursfest i lördags? Nej, så jävla mycket dracks det inte och även om det blev lite mer nubbe än vanligtvis så var det överlag inga jättelika proportioner. Sömnbrist? Tja, kanske. Men samtidigt har sömnbrist samt trehundrasjuttioelva uppvaknande varje natt p.g.a oroliga barn eller kissenödiga husdjur varit en del av vardagen så länge nu att det är mer regel än överaskning. Allmän trötthet i dessa dagar då återgången till jobbet börjar närma sig santidigt som alla renoveringsobjekt hopar sig likt mörka moln över en annars solblekt äng? Hm, kanske. Men knappast en ensam orsak. Alltihop kombinerat då? Jo, nu tror jag vi börjar närma oss sanningen.
Fan! Vad mycket jobbigare allt blev när man fick det uppstaplat tillsammans...


Utan further delay, här är dagens avsnitt utav Metalocalypse:

The band seek out a therapist to help them get along with each other.
Guest voice: Jeff Loomis of NevermoreSov gott Fia!
Du har betytt oerhört mycket för många som jag håller kära och därigenom har du varit viktig för mig.

(foto: Daniel Rydén www.dryden.se)

(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

Idag har konungen själv...

...spenderat hela dagen inomhus då kronprins Vidar övertagit prinsessa Leylia's höga kroppstemperatur som drottningen förtäljde om häromdagen.

...fått utstå högljudda protester från prinsessan över att vi (nästan) inte har gått ut på hela dagen. Konungen rastade prinsessan en liten stund i kungliga sandlådan på borgens baksida men det var tydligen inte tillräckligt.

...gett byggmästaren ett antal käftsmällar eftersom en av de tre (utav ca 160 stycken) sista brädorna i renoveringen av borgens fassad var sågad i fel vinkel. 15 minuter senare visade det sig att brädan inte var felsågad utan att det var den högaktade rådgivaren Joel som hade lurat den kungliga målaren att måla fel sida utav brädan. Med andra ord; brädan var rättsågad...men fel sida var målad. Brädan är numera åtgärdad av konungen själv.

....konstaterat att konungen och drottningen är i stort behov utav lite "fritid", vilket förvisso är planerad inom en inte alltför avlägsen framtid.

...sett fem (än ej sedda) avsnitt utav Metalocalypse.

...kännt sig tillfreds över att det har regnat (i princip) oavbrutet i tre dagar. Dessvärre ska det fortsätta fram till på söndag vilket krockar med kungafamiljens skaldjursfest @Skalhamn i helgen. Troligtvis sista helgen som hela familjen kommer spendera på bästkusten i år men den gågna sommaren har dock lämnat många goda minnen efter sig som man kan sitta och njuta utav då vinter...förlåt...."blasken", kommer framåt december. "Skalhamn is the shit from hell!" - för att uttrycka sig på utomcalledoniskt vis.

Det var allt för idag. Godnatt!

Dethfam

A journalist reunites the members of Dethklok with their families, driving the band insane as they must deal with their greedy, annoying, aggressive relatives.


Dethkomedy

Dethklok experiment with stand-up comedy.
Guest voice: James Hetfield of Metallica

>

Murdering Outside the Box

Dethklok's annual "Employee Conference Conference and Raffle" coincide with the revelation that someone is embezzling from their company. General Crozier takes advantage of the conference and sends an assassin to infiltrate the ranks of Dethklok's hooded roadies.
Guest voice: King Diamond

Dethtroll

In Finland the band accidentally awaken Mustakrakish, the lake troll.
Guest voices: James Hetfield and Kirk Hammett of Metallica


Birthdayface

Murderface's birthday is approaching and the rest of the band can't figure out what to get him. Guest voices: James Hetfield and Kirk Hammett of Metallica


Dethwater

The band record an album in the Mariana Trench and the Tribunal blackmail the label-sent producer into spying on them.


RSS 2.0