The Curse of Dethklok

På allmän begäran (eller helt enkelt på grund av att konungen själv har bestämt så) kommer samtliga avsnitt utav en av världshistoriens mest brutala/svarta/melankoliska och framförallt humoristiska tecknade serier; Metalocalypse dag för dag publiceras på/i bloggen. Avsnitten kommer delges i korrekt kronologisk ordning och samtliga åhörare ombedes inhalera lämplig drog inför varje avsnitt.

True metal...as it should be.

Huvudkaraktärer
Övriga karaktärer

After their chef is severely mangled in a helicopter crash, the band has to figure out how to make their own food.
Guest voices: James Hetfield and Kirk Hammett of MetallicaJävla tiggarkärring!

Alltså, nu är jag arg och tänker skriva av mig lite för att det inte ska gå ut över någon annan. (Glömmer calledonien-nischen för en stund.) Helt ärligt så var det faktiskt ett bra tag sedan jag blev riktigt arg, men nu brast det. Tilläggas bör också att ilskan gror sig starkare ju mer jag tänker på det. Följande scenario utspelade sig för ca fem minuter sedan:

Leylia ligger och sover. Jag har i cirka 30-45 minuter försökt få Vidar att vila en stund han med men med tanke på hur olidligt varmt det är så är det inte så jätte-enkelt för honom att koppla av när han ligger där i sin säng och svettas. Jag förstår honom. Helt plötsligt ringer det på dörren. Vidar, som alltid blir jätteglad när det kommer någon och alltid vill vara den som öppnar, reser på huvudet och ger ifrån sig ett utav sina kännetecknande "Oj!". Helt plötsligt kommer två ringningar till på dörren (ca 3-5 sekunder efter den första) och därefter två till i snabb följd. Nu tänker jag att; "- Jaha, har Lotta slutat tidigare idag?", då vi har gjort det till "en grej" att när hon, jag, farmor eller mormor kommer hem/"på besök" så ringer vi en massa gånger på dörrklockan just för att Vidar ska få springa och öppna. I alla fall, (näcken) Vidar rusar upp ur sängen, ned för trapporna och med ett glatt skratt fortsätter han emot dörren. Under denna tid från över till undervåning så har det säkerligen ringt en 10-15 gånger till. Precis innan Vidar når fram till dörren hör jag Leylia gny ifrån sin säng (vilket inte är konstigt med tanke på alla rigningar. Vidar öppnar dörren, övertygad om att det är hans mamma eller någon annan han tycker väldigt mycket om. Jag står kvar vid trappen (ca 5 meter ifrån) och väntar. Vidar öppnar dörren men i samma ögonblick som han öppnar vänder han på klacken och springer och ställer sig bakom mig. Vid dörren står en äldre kvinna (uppskattningsvis 55-65 år och av utländsk, gissningsvis slavisk härkomst). Hon vare sig sig hej eller anstränger sig minsta lilla för att ge något som helst trevligt/hövligt intryck utan säger bara - "Problem" och håller (som de så ofta gör) upp en lapp där det står något om att hon har en sjuk dotter som bla, bla, bla.

Innan jag fortsätter så vill jag här tillägga att jag faktiskt inte är en person som på något sätt föraktar tiggare och det är mer än en gång jag har lämnat bidrag (utav diverse slag) direkt till personen. Men här anser jag att det är en fråga om tiggarens tillvägagångssätt. Jag har exempelvis inga som helst problem med att stanna och prata och lämna rena pengar till en människa som jag möter/ser ligga/sitta i en gränd och där det är hur uppenbart som helst att den här människan skulle offra ena armen för att få leva mitt liv i 1 timme. I de fall när det är tiggaren som har tagit kontakt och i vissa fram kommit fram till mig för att be om "en krona till kaffe" brukar jag använda mig utav en (numera) standardkommentar; - "Jag tänker inte ge dig några pengar, men om du vill så kan jag gå och köpa en smörgås åt dig." I vissa fall accepterar de erbjudandet med glädje, i vissa fall (då de tydligen ville ha "slanten" till något annat) inte.

Åter till vad som hände för en stund sedan.
Först och främst blir jag förvånad när jag ser kvinnan. Men när hon därefter sträcker fram sin omsorgsfullt slitna och skrynkliga lapp så övergår känslorna till frustration varpå jag med hög röst säger: - "Du kan väl för böfelen inte stå och terrorisera min dörrklocka till förbannelse och därefter tro att jag tänker ge dig ett enda öre. Jag har barn här inne som ligger och sover. Om du inte ger dig av härifrån ögonblickligen så ska jag sparka ut dig ur stan". Det sista vet jag dock inhte om det gick fram för när jag började den meningen så vände hon sig om, muttrade någon förbannelse över mig på sitt eget språk, och begav sig ut från tomten. Efter att jag har dragit igen dörren så växer ilskan ytterliggare. Inte ilska över själva tiggeriet utan snarare över hennes fräcka sätt. Jag menar, hur fan kan hon tro att det (vart hon än befinner sig) kommer att hjälpa hennes situation att hon ringer sönder ringklockan hos folk? Jag tror ju knappast att det finns någon som kommer känna minsta lilla sympati över någon som inte ens visar en gnutta ödmjukhet inför den människa som (eventuellt) kommer hjälpa henne med bidrag. Sen så vet man ju sedan tidigare att den här typen utav tiggeri inte är annat än bluff, mygel och båg. Och skulle det nu vara så att hon har en dotter som är döende i någon tropisk sjukdom så finns det tusentals mer, och framförallt bättre, saker att göra för att rädda sitt barn än att knacka dörr och tigga. Fan ta dessa lata äckliga parasiter. Och tro mig, det finns tusentals jobb den här kvinnan skulle kunna åta sig i detta land. Hon var inte direkt vare sig krympling eller förståndshandikappad. Uslagna människor är en sak. Lata parasiter som tror att de ska ta sig genom livet genom att leva på andra är något helt annat!

Jävla växthus!

Det är varmt. Det är varmt. Det är åt helvete för varmt!

Jävla växthus!

Calledonien längtar efter vintern. Befolkningen är inte anpassad för den här typen av klimat. Ingen orkar jobba, ingen orkar tänka. Lusten finns, utan tvekan, men det här tar knäcken på oss. Åkrarna torkar, stadsbrunnen har sinat och delar utav borgen har drabbats utav getinginvasion (som enligt utsago trivs i dessa hemska temperaturer).

Jävla växthus!

Nu får det vara nog. Konungen själv anser att det kvittar om denna plåga beror på att nötkreaturen släpper sig för mycket ute på fälten eller om det beror på att hovet grillar för mycket och förbränner en hel del träkol. Något måste göras!

Men vad? Det är frågan...

Jävla växthus!

Idag har konungen själv...

...haft en riktigt bra/rolig dag med barnen. Godnattsagan ihop med kronprinsen var nog det bästa utav allt.

...för första gången på 10 år fått tårar i ögonen av en film (efter rekomendation utav rådsherre Joel samt skinhead-förfadern Dan). Fråga inte ens vilken den senaste filmen var. ;)

...beställt ovan nämnda film ifrån discshop.

...trots många funderingar kring denna film har konungen själv beslutat sig för att försöka sova en stund.

Idag har vi kommit underfund med...

 • ...att det är förbaskat bra med punktform när man är lat. Pik!
 • ...att det faktiskt var rätt så skönt att lämna Colonin i god tid idag. Mycket finns kvar att göra på borgen och det är fanimig inte lätt att släppa oavsett om man befinner sig många mil, öl, god mat och gott sällskap ifrån det. Herrskapet var hemma redan vid 13 vilket resulterade i att det blev både målning, färginköp samt mottagande av sprillans nya markiser (ifrån Skånska Byggvaror) under eftermiddagen.
 • ...att när man har vant sig vid att ha drottningen drällandes hemma så blir det helt plötsligt tomt och inte-lika-roligt när hon återgår i arbete, även om det bara är för några dagar.
 • ...att det fortfarande lyser borta i Andréassonien, trots att folk ska upp och jobba tidigt imorgon. Fy!
 • ...att aldrig, aldrig och aldrig går att jämföra insjö- eller inomhusbad med havsbad. Så jävla nice trots både förkylning och enbart 17 grader i vattnet.
 • ...att konungen själv har fattat flera viktiga beslut rörande framtiden och vilka statskontakter som kommer bibehållas samt vilket utav FN's globala mål man kommer att satsa extra hårt på.
 • ...att enda anledningen till att konungen själv är uppe fortfarande berodde på en riktigt bra och gripande film som sändes på SVT2 ikväll. Rekomenderas! En annan anledning är en tjÔtig Drydian som inte heller har vett på att gå och lägga sig i tid.
 • ...att konungen själv i nuläget är riktigt trött och ska gå och lägga sig.
 • ...att vi säger Guten Nacht!

Update 080710

Nyhetsuppdatering från Calledonien:

 • Renovering av borgens utsida pågår fortfarande. Byggmästaren hade i sin optimism förutspått att renoveringen skulle varit slutförd vid det här laget men diverse meterologiska faktorer samt vissa andra ej påverkningsbara faktorer i form av olyckor/dödsfall inom familjen, okontrollerbara arbetstider samt lite annat hysch hysch har inneburit att tidsschemat spruckit för länge sen. Nu börjar byggmästaren dock se slutet på (detta) renoveringsprojekt då de sista bitarna panel sågades ur samt grundmålades under onsdagskvällen. Även mängden panel som var i behov av byte missuppskattades grovt vilket inneburit två extra vändor till den lokala skogshuggarens brädgård. Vi är nu uppe i 180 meter utbytt panel samt ca 20 meter vindskivor. Vågar man hoppas att det stannar här?
(Säg det inte till någon men byggmästaren är i hemlighet konungen själv, maskerad i arbetskläder. )

 • På grund av ovan nämnda projekt så har således många (men inte alla) utav de planerade vistelserna vid hovets sommarställe på västkusten fått ställas in. Detta ska det dock bli ändring på framöver då samtliga (utom ovan nämnda renovering) renoveringsprojekt, för stunden, kommer att skjutas på framtiden. Som tur är så är samtligt förberedande arbete såsom exempelvis; båt i sjön, resning samt förankring av boendet redan ordnat så det är bara till att åka ut och njuta.

 • Den senaste veckan har delar utav hovet besökt IKEA-Bäckebol inte mindre än två gånger. Detta har, förutom mindre pengar i kungliga skattkammaren, inneburit ännu mer jobb för den kungliga byggmästaren. Saker har skruvats ihop, flyttats, hängts upp, flyttats igen, demonterats samt körts till tippen. Och när vi ändå är inne på inköp så meddelade en kammarjungfru häromdagen att borgens tvättmaskin kontaktat några ledande auktoriteter inom Socialdemokraterna och på mindre än 2 minuter, förtidspensionerats. För böfelen! Det är inget ruter i folk... åh förlåt, jag menar tvättmaskiner nu för tiden. Men då vi nu lever i mer borgerliga tider i borgen (ordvits) så beslutades fort att istället för att anställa någon vänsterorienterad latmask med disillusionerad uppfostran vad berör arbetsmoral och centrifugeringshastighet så beslutade konungen själv att investera i ett lite dyrare men mer erkänt alternativ där viljan och styrkan i arbetet är väl erkänt sedan många decennier tillbaka. För problemet i grund och botten är inte att olika tvättmaskiner har olika värde (som tvättmaskiner). Problemet är att det inte finns någon arbetsgivare som uppskattar en tvättmaskin som enbart gnäller om sin livssituation i tvättstugan, som suckar och kastar in (eller i det här fallet ut) handduken så fort det blir lite hårdpackat i trumman. Nej, tacka vet jag gedigna tvättmaskiner som har insett att hårt och uppoffrande arbete både lönar sig och återkommer i form av visad uppskattning, stigande i graderna samt en oerhörd säkerhet både vad det gäller återkommande kunder samt anställningstrygghet.
(Btw, det blev en Whirlpool.)IV testrapport

Efter mycket om och men så har nu samtliga medlemmar, förutom en som blev lite skrajsen efter att ha sett de övrigas resultat, utav riket Andréassonien (varav Calledonien utgör en mäktig provins) genomgått Illustrerad Vetenskap's (gratis) IQ-test.

www.illvet.se skriver:
Illustrerad Vetenskaps IQ-test är ett klassiskt IQ-test, som testar såväl visuell förmåga och språkkunskap som minne, logiskt tänkande och matematiskt tänkande. Det är baserat på ett amerikanskt on linetest, som vid kontroll har visat sig ge resultat som ligger inom 4 % från resultaten vid det så kallade WAIS®-III (Wechsler Adult Intelligence Scale III). WAIS-testet är sannolikt det närmaste man kommer ett allmänt erkänt IQ-test, och den senaste versionen används i dag av professionella psykologer över hela världen. Illustrerad Vetenskaps IQ-test skall dock inte ses som en ersättning för ett äkta WAIS-test, som för övrigt alltid skall göras under överinseende av utbildade testledare. Det kan därför inte göras vare sig on line eller via CD-ROM, om det skall vara rättvisande. Notera sålunda att det värde som blir resultatet av testet inte är ett helt perfekt mått på din IQ. Om du har genomfört testet på ett seriöst och noggrant sätt, ger det emellertid en god uppfattning om var på skalan du ligger.

Efter att konungen själv har avgått med delad förstaplats i det Andréassoniska riket så kan omvärlden såldedes känna sig trygga i att det är "rätt man på rätt plats" som härjar och styr i kungariket Calledonien.

Konungen själv låter härmed meddela att han utmanar var och en utav umgängeskretsen att deltaga i testet för att därefter jämföra resultat. Konungen själv's resultat/logg kan (om så önskas) bifogas till varje person som (med handen på hjärtat) framställer sitt eget seriösa resultat. Reglerna är enkla: Endast 1 test per person.. Den som är såpass usel att han/hon genomför testet mer än 1 gång är inte värd att kallas vid namn...

RSS 2.0