Update, 28 maj

Lite snabb uppdatering om vad som skett i Calledonien den sista tiden.

  • Projekt "Panelbyte 2008" fortlöper enligt planerna. Igår kväll färdades kungliga byggmästaren ihop med grannen till Lindvedens Byggvaruhus och införskaffade lite drygt 150m panel i 3 olika dimensioner. Ikväll skall det köpas färg och därefter kommer det bli till att måla i kungliga stallet på kvällarna. Någonting byggmästaren faktiskt ser fram emot. Förra sommaren totalrenoverades bröstvärnet på borgen, vilket ledde till många "målarkvällar" i stallet. Sedan tidigare hade den kungliga barden beordrats att vid varje målartillfälle infinna sig för att spela diverse extrem musik. Att i stallets dunkla mörker stå, då lugnet lagt sig över byn och barden börjat sjunga, och i lagom takt stryka bräda upp och bräda ner upptäcktes ganska snart vara fruktansvärt rogivande samt tankerensande.

  • Den nysådda gräsmattan i borgens trädgård bevattnas varje kväll utan undantag och detta har givit fullgott resultat och till skillnad från de omkringliggande gärdena, som i den senaste tidens hetta gulnat så till den grad att stadsfullmäktige utfärdat eldningsförbud i hela regionen, så sprudlar den Calledoniska gräsmattan av friskt, starkt och illgrönt gräs. Inte en mosstuva så långt ögat når.

  • I helgen som gick firades Calledoniens prinsessa's första födelsedag. En helt fantastiskt lyckad dag med gudomlig mat, presenter och ballonger i överflöd samt oerhört trevliga inbjudna gäster. Lyckoönskningar kom ifrån både när och fjärran och mottogs varmt, samtidigt som frånvaron av vissa's givetvis noterades och läggs ihop med andra ting som redan tynger deras fat. Nåväl, en jättefin dag som kommer minnas med glädje av många blev det givetvis i alla fall.

  • Framåt helgen kommer "Konungen själv" att befinna sig på utlandsvistelse. London med alla dess sevärdheter och *ehum* "utskänkningsetablissemang" ska nu få uppleva vad det Calledonisk närvaro innebär. Extra kul då vare sig staden eller landet besökts tidigare. Resten av kungafamiljen, som får stanna hemma och njuta utav det underbara vädret som för tillfället huserar i regionen (28+ har utlovats under kommande lördag) kommer att befinna sig på annan ort hela helgen och med största sannolikhet kommer deras livsnjutande gå i samma klass som Konungen's.
Slut på kungörelse.

Dagens ordlista:

Byggmästaren: Blogginnehavaren
Kungliga stallet: Garaget
Bröstvärnet: Balkongen
Kungliga barden: I detta fall en riggad musikanläggning.
På annan ort (angående resterande familj): Tja, inte Trollhättan eller Vänersborg i alla fall.

What Kind of Love

"A dream of dwelling inside,
Alone we come and alone we go.
And who am I to know what I feel?
Sympathy that's tearing me apart?
Attraction of the distance to heart of affinity?

What if love will leave your heart an open sore
And I can't reveal what even I don't know?
The love you feel you waste away on me.
What kind of love would let us bleed away?
No kind of love would make us bleed away.

If only you could be
The one to take a look inside.
I feel so incomplete.
A broken man in need of mother love.
I'm suffering in silence
And no one wants to see
And only god is watching as a bleed
A star above - my matching piece

What if love will leave your heart an open sore
And I can't reveal what even I don't know
The love you feel you waste away on me
What kind of love would let us bleed away
No kind of love would make us bleed away

Feel - that's all you gotta do
And it will heal you
Feel the pain to lead you home to peace of mind
Dwell inside Feel - that's all you gotta do
And it will heal the wound
Feel the pain be a song for peace of mind
Dwell inside"

(T. Sammet)


Vuxna karlar gråter inte

image57
(upphovsman till denna underbara bild: okänd. Fotokälla)

De delar utav hovet som satt uppe och följde årets upplaga av Champions League-finalen låter hälsa att det är lika lätt att välja mellan pest och kolera som att stödja endera Chelsea eller Man.U. Dock spred sig stor glädje i borgens stora sal då "grinOlle'n", och tillika 14-åringen, Ronaldo levde upp till sitt rykte och missade sin straff. I övrigt så får det väl faktiskt erkännas att det var en ganska underhållande match rakt igenom.


Vem är äldst?

Svårt att avgöra vem som hade roligast med den kungliga vattenslangen men som sagts så många gånger förr; "Vuxen blir man den dagen man slutar leka", och jag tror vare sig Rådsherre Joel eller Kronprins Vidar har några planer på att någonsin bli vuxna...och nej, inte någon annan i Calledonien heller för den delen.

image56


(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

Syttende maj

Idag var det således återigen vårt västra brödrafolks nationaldag och i sann Calledonisk sympatisk anda, samt för att hedra den surrealistiska utopin om ett nordiskt rike, hissades Norges fana på den Calledoniska kungliga flaggstången. Det verkade också som om även vädrets herrar hade uppfattat att denna dag tillägnades den yttersta norden med dess väderbitna och kylda invånare då temperaturen under dagen knappt orkade sig upp till 10+C för att under kvällen sjunka ned till enbart 3+C. Nog för att Calledoniens invånare är trogna anhängare av kyligt klimat men efter de senaste veckorna med temperaturer på uppåt 25+C så ska det erkännas att även den bistraste av människa blev tvungen att klä sig tyngre än vanligt. Den kungliga barden låter även dagens kväde ackompanjeras utav diverse fotografier tagna under denna dag.

image49
Norges fana vajjar från den Calledoniska Kungliga flaggstången.

image50
Det sprudlar av liv i Borgens trädgårdar...

image51
...samtidigt som gräset börjar gro i den nyplanterade gräsmattan.

image52
Rabatt vid kungliga altanen.

image53
Årets (hittils) bästa köp. Den nya kungliga grillen förgyller tillvaron för samtligas gommar.
Unionen

(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

Skalhamn anno 080511-12

Calledoniens administrativa stab beklagar driftsstörningarna den senaste tiden, vilket dessvärre lett till ゼロ (för att ta det japanska ordet för "noll") aktivitet i "kungliga dagbladet". Kanske borde det benämnas "veckobladet", eller "vartannan vecka"-bladet, men förhoppningsvis kommer piskstraffet att se till att det blir ordning och reda på redaktionen.


Denna vecka började lite smått med att de forna härskarna i riket (eller rättare sagt; "över riket") införskaffade en ny husvagn i tisdags. Vipps, så var kassan 250 k fattigare. Sagt, och gjort, så ändrades onsdagens eftermiddagsaktiviteter till att skjutsa nya vagnen ut till underbara Skalham, samt att transportera "gamla vagnen" till sin nya plats. Trollhättan lämnades vid 18-snåret, tack vare att systerdömet Ingalillien ställde upp som vice härskarinna i Calledonien, då drottningen befann sig i grannriket. 23.45 återvände konungen, med bror och fader, åter till Trollhättan utan en endaste paus i arbetet. Med andra ord är det ingen barnlek att flytta husvagnar även om många detta vilja tro.
Igår, lördag, bar det så återigen ut till (bäst)kusten och kungafamiljens idyll och om barden får säga det själv så hanns det med betydligt mer än vad som tidigare hade räknats med. 2 st husvagnar finjusterades (höjd & nivå), 2 st förtält restes (och har man ingen aning om vad det innebär att resa 2 stycken förtält-x-deluxe så bör man hålla sin trut stängd), samtidigt som hovets barnaskara underhålldes till maximum och middag tillagades. Helt enkelt en fruktansvärd produktiv dag ackompanjerad av 22-plusgrader samt stekande sol. Skall det nämnas något missöde så vore det då konungen (själv) skulle rulla ut den heltäckande (samt 60-kilo tunga) mattan i förfädernas nya vagn och i all hast rullade mattanöver sin egen stortå vilket resulterade i en nagel som klövs in till centrum samt diverse boldvite och smärta. Som tur var avslutades lördagskvällen med en "middag-deluxe-a'la-Carina" vilken fick samtliga att glömma diverse plågor.
Söndagen började faktiskt redan vid 3-snåret då konungen vred sig förtvivlat i sin bädd över en oerhörd törst. Dessvärre var det så att större delen utav tjänstejonen hade lämnats hemma vid denna resa så i vredesmod blev konungen (själv) tvungen att bege sig ut till närmsta vattenkälla i den bohusländska natten. Då dagen åter grydde vaknade (trofast) kronprinsen och bestämde sig för att den nya dagen hade börjat. Med en ibumetin som enda sällskap beredde sig konungen således på en ny dag. Söndagen fortlöpte sedemera med diverse trixande och fixande i båda (ovan) nämnda vagnar samt trädgårdar. För den som aldrig upplevt campinglivet till 100% (med allt vad det innebär) så handlar det om betydligt mer än att rulla ner stödben på vagnen samt hämta vatten. ;) Middagen (kl 12, läs lunch) avnjöts i förfädernas trädgård i samråd med kronprins och prinsessa och det konstaterades att trallgolv är väldigt behändigt vid diverse spillningar och liknande händelser. Men sen, som om det inte hade varit nog med blodvite under helgen så inträffde en minst sagt olustig sak:

(citat ifrån post på WebForum)
"Idag har jag...agerat, eller rättare sagt kunde ha agerat, "dagens klant" då jag ute på (bäst)kusten trampade på en bräda som innehöll 4 st 3-tumsspik, vända uppåt (!). Spiken gick in ca 1-5 cm i hälen vilket resulterade i att jag har haltat omkring som en krympling hela dagen. Såg ut som Linköpings blodbad innan jag haltat hem till närboende sjuksyster. Men jag tror jag lämnar över titeln "dagens klant" till idioten som lämnar en bräda liggandes (på privat mark) med spikarna uppåt. Det är nämligen säkerställt (eller så ljuger någon) att det är någon utomstående som lämnat brädan där."

Hur som helst så är nog hovbarnen de som avnjutit helgen mest då de kunnat springa omkring barbenta och utan minsta fundersamhet på varesig klädsel eller ensamhet. Kronprinsen lyckades dessutom "smöra" in sig hos de nya grannarna samt deras 2 döttrar som verkligen uppskattade sällskapet, hur "busigt" det nu än må ha varit.
Sammanfattningsvis så har helgen varit en utav de mest trivsammaste på länge, trots allt arbete, då detta har uppfattats som gott. Att hela familjen har haft möjlighet att tillsammans avnjuta denna (för året) första helg ute på (bäst)kusten har varit så positivt att det knappast finns ord för det, och konungafmailjen låter hälsa att de knappt kan vänta tills nästa tillfälle att åter bege sig "ut".

RSS 2.0