Uppe med fisken

Gick upp 4.30 i söndags. Fiske i "norra älva" stod på morgonschemat. Med STVs årsfiskekort, ny japansk superlina samt diverse nya spinnare och hemmagjord mäsk införskaffad begav vi oss. En kylig och härligt frisk morgon med enbart 4 plusgrader ackompanjerades av en magmaröd sol. Så mycket fisk blev det dock nte denna dag, förutom en liten ynklig abborre som fångades under mystiska former då jag lämnat platsen, men vad gör det då man får starta dagen på detta vis med ostfralla och kaffetermos ute i det fria där det enda ljud som hörs är sorlandet av den strömmande älven på väg mot havet 8 mil söderut.


Dagens största fisk. På 2 meters djup 1 meter ifrån vårt andra utkastställe. Gäddan på bilden mätte ca 60 cm och bör ha vägt åtskilliga kilo. Det diskuterades en lång stund huruvida gäddan självdött på plats eller om någon "mindre seriös" fiskare dragit upp gäddan och poserat med den aningen för länge varpå allt liv hann rinna ur den innan fiskaren beslöt sig för att "släppa tillbaka" den. Jag menar, varför skulle en gädda självdö precis brevid ett perfekt utkastställe? Nåväl. Vi lämnade den döda gäddan åt bävern som vi såg simma förbi vid två tillfällen. Tio meter ifrån oss. Så även om det inte blev mycket till fångst denna morgon så hann naturen spela oss många spratt under de 4 timmar vi var i Vänersborg.
För egen del kallade plikter hemmifrån området (städdag) på mig och jag vart tvungen att avbryta fisketuren i förtid. Ace och Sloberg fortsatte mot Trollhättan/Stridsberg och fortsatte några timmar till. Dock utan större framgång. Men oavsett framgångar så har nu "fiskehungern" vaknat till på allvar och frågan är om inte år 2009 blir året då man återupptar det stora fiskeintresse som alltjämt funnits men dock slumrat de senaste åren. Den som lever får se.

Husvagnsrenovering - sista delen (för i år)
Där det tidigare enbart existerade rötna balkar och genomsur isolering huserar nu förstaklassiskt Calledoniskt hantverk av yppersta kvalitet. Alla minns väl hur det såg ut?Detta har ikke tidigare rapporterats om men vi fann ytterligare ett "röthål" längs med golvet under köksdelen. Även detta åtgärdades givetvis även om det krävde 3-5 timmars extra arbete.Även utvändigt krävdes en del renoveringsarbten med både färg och funktion. Sådan här fantastiskt fin vitgul färg hade i stort sett samtliga utvändiga plastartiklar.

Och så här mycket bättre blev det efteråt. Tandkrämsvitt är en betydligt mer passande färg.Förfadern och tillika farfar Dan lägger ny tätningslist. 1200:- á 5 meter.Någon som ser vad som saknas alternativt är borttaget?Jo, Tv-antennen som mätte ungefär 1 x 1.5 m och som såg rent för jävlig ut på taket av husvagnen. Och då nästintill all analog tv-sändning vid detta lag har upphört samt Sävens Camping i Skalhamn har invisterat i kabeldragen Tv så åkte antennen helt sonika i containern. Tätningsarbetet efter antennen tog ca 1 timme.1 timmes bilfärd och husvagnen befann sig återigen på plats, dock nyplacerad, ute i Skalhamn. Väl på plats denna sena söndagskväll (förra helgen) upptäcktes dock att underlaget var alldels för osammarbetsvilligt för att jag själv samt förfader Dan skulle mäkta med att placera, den numera fullastade, vagnen på sin rätta plats.  En snilleblixt senare och ett 30-meters fiskerep spändes fast i vagn och bil. Problemet var bara att däremellan fanns både djup bäck och andra husvagnar med tillhörande altaner.Nu är så vagnen på plats och husvagnsrenovering@vianor.09 är nunmera ett avslutat kapitel. Om ytterligare åtgärder behöver vidtagas de närmaste åren kan vi enbart sia om men just nu så är vagnen i tiptop och vi ser fram emot en helt fantastiskt underbar sommar ute vid västkustens pärla, Skalhamn.Kontraster

Tännäs 19 februari 2009
-20°C, vindstilla och solsken50 dagar, med andra ord mindre än 2 månader, senare


Skalhamn 11 april 2009
+20°C, vindstilla och solsken


RSS 2.0