Alla heter Glenn...

...i Göteborg!

 

Tobbe efter vinst i Solna.


Skogens guld

Det har cirkulerat rykten nere på borggården gällandes att mörka skogen vara till bredden fylld av Cantharellus cibarius, aka kantareller. I tisdags drabbades blogginnehavaren utav ett så kallat "ryck" och kände sig tvungen att på egen hand bege sig ut i markerna för att undersöka detta rykte. Håll tillgodo med mobilkvalité.Redan vid inträdet i skogens mörker, klockan var faktiskt 20.15 vid ankomst och enligt CMHI gick solen ned 20.40, syntes tydliga tecken på att det är ett bra svampår. Diverse arter gav sig till känna med en gång. Men jakten på guldet fortsatte.Rätt som det var, precis som alltid, så stod de bara där. Inte på samma ställe som förra året men dock i närheten. Det fanns även, vilket fotot ovan vittnar om, även en hel del "smått" som lär vara färdigvuxna om någon vecka eller två. Det kommer helt klart bli fler turer framöver.Inte helt illa som första skörd. Särskilt med tanke på att turen enbart varade 1 timme samt att det faktiskt fortfarande är augusti. Med andra ord fortfarande tidigt på svampsäsongen.Smörstekta kantareller på vitt bröd till kvällsmat. Helt fantastiskt! Lotta avvek till och med från sin LCHF-kur för att kunna ta del av härligheterna.

Død Snø!

Release 19 augusti. Förhandsbokad! :-)


Youtube

Tännäs v.24

Kanske kan det tyckas som en underlig idé att nu, vecka 32, sätta sig och plita ned vad som hände i Calldeonien i början utav sommaren men sanningen är den att när blogginnehavaren gick på semester så gjorde bloggen detsamma. Så för att börja i rätt ände av återgivningen utav sommarens händelser så följer här nedan en kort resumé från vår sommarvecka i fjällen.

Vecka 24 denna sommar gav det Calledoniska herrskapet med bihang sig av norrut. Målet med resan var "Härliga Härjedalen" (slogan) och lugnets boning i Fjällbyn, Tännäs. För egen del torde det bli runt 45:e veckan som spenderas i byn. Lotta når upp till 8 veckor och barnen har en sammanlagd kvot av 6 besök. Semesterschemat bestod av några få, men inte desto mindre betydelsefulla och livsavgörande, punkter.
  • Ankomst lördag.
  • Sön - Mån: Lugnet framför allt med gott mat, dryck, lek & stoj, bastubad och därtill fiske i kloppmyrtjärn.
  • Tis - Ons: En asvtickare på 50 mil, tur och retur, enligt följande: Tännäs- Östersund - Stugun- Östersund -Tännäs. Många glada återseenden och njutning i största allmänhet. Lite mycket flängande fram och tillbaka med många personer / platser att besöka men på det stora hela en lyckad återträff med staden vi lämnade hösten 2006. Återresa onsdag eftermiddag. Morbror Robert dyker på onsdagskvällen upp i Fjällbyn och medför minusgrader men ett desto varmare humör.
  • Tor - Fre: Återigen lugnet framför allt. Mycket fiske vid tjärnen och Robert drar upp "veckans baddare".
  • Lördag: Lämnar vi Tännäs för denna gång och vänder åter mot Trollhättan. Vi ser fram emot att återkomma under sportlovet 2010 men då till ett, förhoppningsvis, betydligt vitare landskap. 
Ett axplock av alla foton tagna under veckan:Ankomst Fjällbyn, Tännäs. Notera den vackra (då) nyinköpta Saab 9-5 till vänster i bild.I bakgrunden berget Stora Kröket, där vi spenderar en hel del skidtid under sportlovsveckorna.Milsvida skogar så tysta att allt du hör är det rika djurlivet samt bruset från forsen Tännån.Midnattsol.Vidar fullkomligt älskar tillvaron i Tännäs! :-)Och Leylia håller med. :-)Vin och skvallertidning. Då är Lotta helnöjd. :-)Det enda som inte följde våran semesterplan var temperaturen. Det pendlade mellan minus -1°C och +8°C hela veckan.Fiske vid Kloppmyrtjärn...

...där även Robert testade fiskelyckan och samtidigt passade på att lära sig riktigt spinnfiske.Och ja, trägen vinner. Notera glädjen och adrenalinet i ögonen på storfiskaren. :-)En rejäl öring på ca 1.7 kg. Bra jobbat!Ja, vi kommer att längta tillbaka.

RSS 2.0