Superheroes

Epic version -City lights are calling
Slowly coming back to life
Speeding in the fast lane
Mama let us waste no time
Devil in the doorway
Selling any kind of hell
We're just coming out to play the game

[Chorus]
And we never cry for love
We're superheroes
We are back where we belong
We never cry for pain
We're superheroes
Make a stand where we belong

Way to long I've tried to be
What I could never be
For too long you've rolled the dice
But you can't control me
I ain't talking about romance
You may fiddle I may dance
Anyway it's just a game we play

[Chorus]

You gotta move to stay alive
We're gonna rock the bash tonight

[Chorus]

Rapport ifrån Vemdalen

Tydligen var CMHIs rapportering ifrån fjällvärlden häromdagen riktigt så tillförlitlig som vi alla först trodde. På söndagmorgonen damp ett argsint mms ner i konungens självs egen telefon. Högljudda skratt ekade i borgens salar till följd av innehållet och hela hovet gick omkring och småfnissade hela dagen och har knappt slutat än.

Rapport ifrån fjällvärlden. En besviken Drydian förtäljer sin syn på bristen av grästuvor att kasta på danskar.

(Youtube-länk)


Hålet växerRenoveringshålet i husvagnen bara växer och växer. Snart har vi väl brutit loss så mycket att vagnen blir en Polar 320 istället för 520 (längd). Undrar om försäkringen täcker när man kan krypa in och ur vagnen utan att öppna dörren? ;)Titt-ut!

Get misstänkt för väpnat rån

"En get sitter häktad misstänkt för väpnat rån och att ha försökt stjäla en Mazda 323. Geten greps av ett medborgargarde i Nigeria. De hävdar att djuret i själva verket är en förvandlad trollkarl. - Geten är i vårt förvar. Vi måste bevisa vetenskapligt att en människa förvandlades till en get, säger polisens talesman Tunde Mohammed till Reuters.

Geten fångades in på onsdag natt någonstans i staten Kwara i västra Nigeria. Ett medborgargarde förföljde två män som de påstod hade begått väpnat rån. De misstänkta försökte sedan enligt deras förföljare stjäla en Mazda 323. Då kom gardet i fatt männen. – En av dem flydde. Den andre var just på väg att gripas då han vände ryggen till och förvandlades till den här geten, förklarade Tunde Mohammed, för lokaltidningen Vanguard medan han visade upp djuret.

Utreds av polis
I delar av Nigeria är det mycket vanligt att folk tror på trolldom och häxkonster, uppger Reuters. Den magiska geten utreds nu av polisen. – Vi kan inte basera vår information på något mystiskt. Det måste bevisas vetenskapligt att en människa förvandlades till en get, säger Tunde Mohammed till Reuters. En anonym polisman förnekar Tundes förklaringar när han talar med BBC. Enligt honom hålls geten bara kvar så att dess ägare kan komma och hämta dem.

Korrupta ledare
Aktivister som kämpar för en bättre utbildad polisstyrka i Nigeria rasar nu. – Det finns poliser som inte ens gått gymnasiet, säger Innocent Chukwuma från Cleen Foundation till BBC. Enligt honom har korrupta politiska ledare tillåtit poliskåren att fyllas med inkompetenta och brottslingar som lätt kan mutas av ledarna själva. "

Artikel från Expressen.se

Vi skjuter som fan...

...men gör alldeles för få mål. Som i kvällens match mot serieledande HV71, där Frölunda förvisso stod som segrare efter Sudden Death, (1-0, 2-2, 1-2, 1-0).

Skottstatistik 39-23 = resultat 5-4.

Det här duger inte. Calledonien efterlåser betydligt mer skotträning än hittils. Ge spelarna hemläxa där de får ställa sig på garageuppfarten och skjuta mot garageporten hela kvällen precis som de gjorde, eller tydligen inte, när de var små. Om grannarna klagar är det bara att hänvisa till rikets officiellt utsände, Uffe Dahlen. Nåväl, vi vinner i alla fall och det är i slutändan det viktigaste samtidigt som vi skjuter som galningar vilket även det är oerhört positivt. Men ska det bli något jubel, likt Tomi Kallios nedan, längre fram i vår så gäller det att börja sätta chanserna. Ska man se till de riktigt positiva bitarna denna kväll så bör framförallt nämnas att det kanadensiska nyförvärvet John Pohl stod för två baljor i sin första match. Vilken kille! Rejält med rosor skickas även till hjälten Jonas Jonsson som återigen snörat på sig skridskorna för att hjälpa sitt skadedrabbade lag och visar att gammal och äldst inte nödvändigtvis är långsammast. Något som HVs uppsnurrade backpar kommer känna av när de går och lägger sig ikväll och världen inte vill stå still.


(Foto: www.frolundaindians.com)

Med vänliga hälsningar CMHI

Ha en bra dag i Åre imorgon Dryden, Robban & c:o, låter Calledoniens meteorologiska och hydrologiska institut (CMHI) hälsa! Väderprognosen är till 110% säker och kommer inte lämna någon besviken. Kom ihåg att vända tillbaka alla grästuvor ni stavar loss. Annars blir vaktmästaren ilsken.


Skalhamn...


...ter sig lite annorlunda i vinterskrud än i sommarklänning.

Det ska inte kunna hända

Fy fan vad jag är glad över att jag inte befann mig i Scandinavium ikväll!

37 - 14 i skottstatistik samt massivt spelövertag ska inte kunna resultera i 1 - 2 förlust!

Humbug!

Calledonien kommenterar dagens rubriker:

  • att T.Bodström och förre statsminister Göran Persson KU-anmäls för oegentligheter i efterspelet av historien om de två egyptier som, av amerikanska CIA-agenter, avvisades ifrån Sverige 2001. Ganska tidigt lades hela skuldbördan om vem som gjort rätt och fel på den då avlidne Anna Lindh. Inte för att vi i Calledonien tror att A.Lindh inte hade något att göra med den rättsvidriga affären men om dessa nya uppgifter stämmer så har övriga anklagade socialdemokrater verkligen tangerat gränsen för hur oerhört usel man kan vara som människa. "Blame the dead guy!" Helt otroligt!
  • att en 14-åring ligist ifrån Linköping trots sin ringa ålder redan har hunnit gripas för 50 brott. Polisen konstaterar att han så fort han blir släppt går ner på stan och börjar begå nya brott. -"Han vet ju att ingenting händer samt att socialen inte gör någonting åt situationen" - hävdar närpolis Kenth Almroth. Ett axplock ur vad 14-åringen fördrivit tiden med sedan september i fjol:
º Misshandeln mot LHC-spelaren Dennis Bozic, 18, i september.
º Ett personrån på Engelbrektsgatan i november.
º Ett personrån på Hunnebergsgatan i början av december.
º Före jul ett annat personrån på Parkgatan i Valla (som begicks under knivhot).
º I julhelgen deltog han i ett bråk som slutade med misshandel i Linköpings city.
º I januari gjorde han sig skyldig till övergrepp i rättssak genom att hota vittnen i en rånrättegång.

Diskussioner kring om 15 år verkligen är en lagom gräns för straffmyndighet börjar åter sprida sig i riket. 13 år har angetts som förslag på alternativ ålder. Calledonien låter hälsa att man anser att straffmyndighetsgränsen helt borde slopas vid vissa brott. Givetvis ska vi inte slänga 8-åringar i fängelse eller förstöra deras liv genom att åbelägga dem med skadeståndspåföljder som de blir lidande av resten av sina liv men bevisligen räcker inte ett samtal med socialen i många individers fall och i dessa fall, bland återfallsförbrytare, bör lagstadgade straff utmätas. Oavsett ålder på förbrytaren. I den stund en medborgare blir en fara för andra medborgare skall han/hon hållas borta ifrån dessa. Det går bevisligen inte att anpassa alla individer till att följa de lagar och regler som samhället är uppbyggt kring vare sig genom vård eller omhändertagande. Förr skyddade man medborgarna genom att hålla dessa individer inlåsta. Idag strövar de fritt omkring och varje anstaltsvisit blir bara ytterligare ett tillfälle att knyta nya kontakter samt att planera nya brott.
  • Imorgon installeras USAs nye president Barrack Obama vars slagord under allt kampanjande har varit "change". Ja, är det något USA och världen behöver så är det just det. Även om Obama omöjligt kan överträffa sin föregångare på posten vad det gäller att driva en hel nation i sank så är frågan dock om hans ambitioner till att förändra landet räcker. SVT2 sände igår en oerhört bra, men dyster, oscarsnominerad dokumentär gällande USAs ekonomiska situation. Ni vet, den som har dragit ner resten utav världen i en av de största ekonomiska kriser vi sett sedan 1930-talet. Har personerna bakom dokumentären rätt i sin profetia så är jag oerhört glad över att mina barn inte kommer växa upp i det vi idag känner som möjligheternas land och "the land of the free". Har ni möjlighet att se den så gör det. Den lämnar garanterat ingen oberörd.
  • Trots att dagens medieläsning överlag inte ger upphov till någon större positivism så kan vi åtminstone glädja oss åt att J.Jonsson, som spelat inte mindre än 599 matcher för laget, åter knytit på sig hockeyrören för att hoppa in och hjälpa sitt hjärtas lag Frölunda, under deras skadekris. Det är med viss skeptism som sportkommentatorerna i Calledonien tar emot nyheten, då nämnde Jonsson inte tränat eller spelat på elitnivå sedan våren 2008. Samtidigt känner man en viss trygghet i att klubben lyckats övertala en center som känner både klubben och en stor del utav nuvarande lag som sin egen bakficka. Det här blir nog bra för vårat Frölunda!
Källor: aftonbladet.se, corren.se, frolundaindians.com

Renovering utav sommarborgenHemdragen ifrån Skalhamn får den nu vila upp sig i Vianors torra lokaler.


Hela soffgruppen urriven. Väggar & isloering lika så. Och vad hittar vi där under?


Ruttna balkar och en och annan mögelost!


Tänk om de där jävla husvagnstillverkarna (Polar är trots allt ett utav de absolut finaste märkena) kunde plussat på 500 riksdaler på försäljningspriset och använt rostfri skruv istället för vanlig skruv. Då hade det inte sett ut så här nu. Hur i helvete kan man sätta icke-rostfri-skruv i någonting som är byggt för att brukas utomhus?


Well, well. Det går i alla fall framåt. Fler bilder kommer följa allteftersom renoveringen fortskrider.


(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

Om drömmar

"Alla människor drömmer, men inte på samma sätt.
De som drömmer om natten vid sinnenas djupa tillstånd
vaknar på morgonen och förstår drömmens orimlighet.
Men de som drömmer om dagen är farliga människor,
för de kan sträva efter att leva ut sin dröm med öppna ögon,
och förverkliga den."

(T. E. Lawrence)

Magsjuka10.00
Idag råder återigen vab(vård-av-barn)-dag i borgen. I nuläget är det +1°C utomhus, +19°C inomhus och +38.5°C i Leylias innandöme. Den gångna natten har innehållit uppstötningar vid tre tillfällen vilket i sin tur ledde till två byten av sängkläder i det kungliga gemaket. Till följd av avbruten djupsömn ligger prinsessan i skrivande stund fortfarande och sover. Frukost, som ännu inte hostats upp, intogs dock vid 7-snåret men en liten stund senare gjorde nattens sviter sig påminda och sittande sömnläge intogs.

The Last Journey Home

"Strangers to reason,
our bleeding hearts so cold,
Life brings a change in season, fear will blind the soul,
In the silence one moment alone,
Cast away scattered far on the wasteland.

Sever the soul from the forgotten sickness, escape this life,
Challenge the dream before the long departed a mindless rhyme,
Hear the burning thunder roar,
Still lost in a fire storm,
Tonight we feel the past return."


"Lost inside the dream, pass by the life we'll live forever,
Still the wasted time left burning below
One thousand shattered voices, lost inside in endless wonder,
Tonight her voice will take me home.

Shine glorious we run, we stare into the blackened sky,
Save the last command, the virtue blinding,
So far beyond the sun, still burning with the fire inside,
Once alone again, silent stares for our last journey home.

Paralysed, intensified mutation, frustration,
Everlasting lifetime in the underworld,
We'll travel endlessly, deluded, disjointed,
One man can't understand this sad misery.

They've taken my heart,
They've taken my soul,
And now we stand alone insanity.""In time we'll see the past unwind,
Alive, still wandering our fallen land,
One more time we stare into the blackened sky,
For tonight, in our hearts now we feel,
One last time see our destiny revealed.

Shine glorious tonight, still blinded by the blackened sun,
Save the last command, forever rising,
So far beyond they come, still burning with the fire inside,
Once alone again, silent stares for our last journey home."


Lyrics: Dragonforce


(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

The bells have ended...för denna gång.


Så där. Då var yulen 08/09 nedpackad. Idag åkte resterande tomtar, troll & stjärnor ned i sina mörka lådor för att gå i ide på borgens vind i 11 månader framöver. Utav ganska klara anledningar är det aldrig lika roligt att packa ned alla yuledekorationer som att ta fram dem. Lite vemodigt känns det när man tittar tillbaka på de senaste veckornas stök, bak, firande och umgänge. Men när allting väl tagit plats i lådorna och borgen ser ut precis som vanligt igen så känns det ändå, utav någon anledning, skönt. För vår del så varar yulen ganska exakt i en månad. Även om adventsljusstakar åker fram redan kring 1 dec så brukar själva stämningen inte infinna sig förän runt lucia. Ni vet den där stämningen som man inte kan undgå att känna. Vare sig man tycker om den eller ej. Överallt vart man kommer så talas det om yule, klappar, stök och liknande. Själv har man lite försiktigt börjat räkna ner dagarna till ledigheten och kanske eventuellt börjat fila på vad man ska hitta på för aktiviteter under dessa dagar. Yulesånger spelas på varenda radiokanal, yuleteman syns i varenda butik och man känner helt enkelt att "något" är på gång. Vid denna tidpunkt är det omöjligt att sia om huruvida alla förberedelser kommer att lyckas eller om det kommer att bli en god yule över huvud taget. Men det är sak samma. Man uppslukas utav det ändå.


Ska man på något vis sammanfatta de senaste veckorna så tror jag att ordet "gemenskap" är det som på bäst sätt beskriver yule 08/09. Även om umgänget i stort har varit detsamma hela helgerna så har det yttrat sig i så många olika former och uppträtt på så oväntade vis att jag aldrig hade kunnat förutspå det. Och det bästa utav allt är att det i cirkus 95% utav fallen har varit envälligt positivt. Två personer överaskade mest. Den ena oväntat positivt och den andra (tyvärr) oväntat negativt. I det första fallet vill jag berömma personens visade mognad samt att han/hon verkar ha lärt sig att hålla isär äpplen och päron och, kanske, insett att man faktiskt kan ha roligt med både äpplena och päronen, fast på olika håll. Mellan svart och vitt finns en oerhörd bred gråskala som vi alla ibland har lätt att missa men som egentligen, med facit i hand, är ganska självklar. Det andra fallet finns egentligen inte så mycket att säga om. Kanske har jag själv omedvetet bäddat för det genom åren. Ska jag vara helt ärlig så anser jag dock att jag verkligen har jobbat och jobbat på att försöka förbättra de bitar där det har kärvat. Ganska ofta har ansträngningarna också känts enkelriktade men jag har trots detta bitit mig själv i läppen och intalat mig själv att det leder till något bra. Men kanske började jag för sent. Alla ting kanske inte går att reparera och alla ting kanske inte är menade att fungera. Jag har gjort vad jag har kunnat. Nu blir det inte mer. Det finns så mycket annat som fullkomligt skriker efter min energi och jag kan inte längre prioritera bort det/dem till förmån för något där endast ena parten "vill".


Det är dock med övervägande goda minnen som jag kommer se tillbaka på denna yule. Barnens glädje den 24:e när gårdstomten inte enbart dök upp en utan två gånger, kommer nog ingen att glömma i närmsta taget. Alla trevliga middagar och kvällar i goda vänners och käras sällskap kommer länge att vara det första vi tänker på när vi åter igen träffas. De minst sagt kyliga promenaderna i mellandagarna. Tillfällena att träffa människor man tycker om och inte har möjlighet att träffa så ofta. Återigen, gemenskap. Och är det inte det yulen handlar om? Att vara tillsammans och att få ge utav sig själv så mycket man bara kan och att samtidigt anamma dessa energier och känslor som alla man tycker om utstrålar. Det kan i alla fall hålla mig igång ända fram tills nästa år.


Men nu är det som sagts dags att blicka framåt mot allt som detta nya år har att erbjuda. Vad framtiden bär i sitt sköte kan vi bara gissa och bäst är väl att inte planera allt för långt i förväg. Vissa hållpunkter finns dock.

- Den första är redan i full gång. "Husvagnsrenovering@vianor.09" påbörjades i lördags och kommer att pågåg under samtliga lediga dagar och kvällar under de närmaste veckorna. Det är en väldans massa jobb och det tar en väldans massa tid. Men som någon oväntat klok person sade så har vi ju igen det i sommar då vi kan njuta sötman utav flitens frukt. Haha! Riktigt så poetiskt uttryckte sig inte personen i fråga men min artistiska ådra kunde inte motstå att lägga sig i citatet.

- Den andra hållpunkten är fjällveckan i Härjedalen som vi samtliga ser fram emot. Av säkerhetsskäl ber jag alla läsare med insyn att inte nämna några datum i eventuella kommentarer. Vi hoppas på mycket snö, många minusgrader och gott sällskap. Precis som vanligt.

- Numero tre är i skrivande stund pre-vacation som även den är planerad att innefatta Härjedalen men även Röros (Norge) samt Östersund med omnejd. Detaljerna kring denna resa är dock fortfarande på utvecklingsstadie och ingenting är ännu helt ristat i sten. Men målet är det ovan nämnda.

På fjärdeplats hamnar det oundvikliga och ständigt pågående. Fortsatt renovering utav borgen. Förutom lite mindre detaljer såsom spacklande/tapetsering/målning är inga större förändringar ännu spikade. Något större projekt kommer dock att genomföras under sommaren. Vilket alternativ som i slutändan står som vinnare återstår dock att se.

Vidare kommer 2009 gå till historien som året då rådsherre Joel och drottning Charlotta fyllde 25 samt urfadern Dan fyllde 55, för att nämna några jubilarer.


Längre än till sommaren vågar jag inte blicka i nuläget.
Cheers!

Vargavinter på väg?

Otaliga gånger har det påpekats på denna blogg hur mycket konungen själv verkligen älskar vintern. Men för att kunna ge ett sådant påstående så bör nog begreppet vinter också definieras. På följande vis väljer webencyklopedin Wikipedia att beskriva begreppet vinter:

Vintern är den kallaste av de fyra årstiderna i områden med tempererat klimat. Eftersom vintern ser så olika ut i olika klimatzoner saknas en allmänt erkänd definition. Ett förslag är att vintern på Norra halvklotet omfattar december, januari och februari. På Södra halvklotet är det juni, juli och augusti som brukar räknas som vintermånader. Man kan också säga att vintern är perioden mellan lövfällningen och lövsprickningen eller den tid då det mer än bara tillfälligt brukar ligga snö på marken. I Sverige definierar SMHI vintern som den tid när dygnsmedeltemperaturen stadigvarande är under 0°C (meteorologisk vinter).
Källa: Wikipedia

Calledoniska akademins definition är dock både enklare och tydligare:

Vinter = Minusgrader samt all eventuell nederbörd i form av snö.

Senaste tillfället en långvarig vinter (enligt Calledonisk definition) inträffade i trakterna kring Trestad var vintern 2005. Vid denna tidpunkt var dock Calledonien beläget på betydligt nordligare breddgrader. Närmare bestämt på en ö belägen 1km väster om 63° 11´ N, 14° 40´ Ö, vilket på ren svenska är residensstaden i Jämtlands län. Så att vintern i Trestad vid detta tillfället varade i över 2 månader, vilket varit rejält ovanligt de senaste 12-13 åren, kom inte konungen själv tillgodo. Konungen själv njöt förvisso utav den jämtländska vintern men på de breddgraderna kan man faktiskt, i alla fall än så länge, räkna med att det blir vinter varje år.

(Frösön är uppkallad efter fruktbarhetens, kärlekens och livskraftens gud, Frö. Källa)

Nu verkar det dock som att det finns en möjlighet för en långvarig vinter att på nytt bita sig fast i kalendern. En och en halv vecka med minusgrader är nu avklarad och om man ska sätta sin tillit till SMHI så kommer det fortsätta ett bra tag till. De närmaste dagarna lyckas ju till och med matcha tidigare nämnda residensstad vad det gäller klimat. Men samtidigt som man jämför väderrapporterna ska man också komma ihåg att i Trestadsregionen råder ett helt annat klimat i fråga om luftfuktighet än vad det gör i Jämtland varpå den totala köldeffekten kan väntas bli än kyligare "här nere i södern".
Även om här inte har fallit någon snö ännu så vittnar dock foton ifrån dagens promenad på Spikön, Trollhättan, att det varit rejält kyligt ett tag då isen börjar lägga sig i kanalen. Något som verkade uppskattas även utav lite mer fjäderklädda varelser.


(Samtliga bilder som publiceras på denna sida hänvisas till respektive upphovsrättsinnehavare eller, i de fall upphovsrättsinnehavare ej har kunnat spåras, källa. Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan hänvisning och tillstånd , om ej annat anges. I de fall då hänvisning saknas är blogginnehavaren upphovsrättsinnehavare.)

RSS 2.0