16.20 Redo för kalas


Tingaliin (Russian Base - Lovers Remix)Alla känner väl föresten igen DJ Trexx?

"One nore time for the motherland!!!" :D

Ikväll 20.30...


En hyllning till Howard Shore

Min käre vän och Drydian, Daniel riktade tidigare ikväll en hyllning till kompositören Michael Kamen. Som respons på Daniels välriktade hyllning så vill jag gärna skänka lite ljus över min egen favoritkompositör, Howard Shore.


The Grey HavensThe Shire

Mobilmania!

Rensade foton ur mobilen tidigare ikväll. En hel del som varit ämnade åt bloggen har dessvärre, utav diverse anledningar, inte publicerats tidigare. Så här följer en liten medley från de senaste två månaderna.Om någon skulle ha missat infon så har har rikets förste Calledon fått huvudbonaden toppad......vilket resulterade i en styck "hunk".Vi har också varit hemma i Norrland och matat renarna. All matbrist resulterade i att hornen bara växte på en sida skallen under detta år. Finanskrisen drabbar oss alla.En styck frusen morbror vid toppen av Tännporten.Calles nya favoritbacke. Hela Härliga Härjedalen inräknad!Kronprins Vidar redo för (pulka)backen!Sådana här vyer får en......att känna sig riktigt glad och tillfreds.Väl hemma ifrån vinterboningen var det så dags att återupptaga renoveringen utav sommartorpet. Isolering på plats......och helt plötsligt har vi golv i vagnen igen.Pusslet fortsätter.

Det hörn av vagnen vi nu har renoverat kommer med största sannolikhet att finnas kvar längre än vi själva. Tänk om husvagnstillverkarna kunde byggt lika gediget ifrån början. Då hade vi sluppit det här de närmaste tjugo åren.Grillpremiär! Konungen själv, 21 mars 19.43!

Premiär!

Det är sjukt varmt idag! Vi åkte hem från Överby för en halvtimme sedan och då skvallrade biltermometern om inte mindre än +13°C. Det är ju för böfelen sommartemperatur!

Och vad gör man väldigt mycket under sommaren i Calledonien? Man grillar! :D

Idag blir det alltså grillpremiär för 2009. Ett kilogram fläskkarré har införskaffats och kommer inom kort att vara färdigmarinerad och läggas på glödhet grill ackompanjerad av majskolvar och paprika. Till detta serveras patenterade Calledoniska klyftpotäter och någon, i skrivande stund ej fastställd, passande sås.

Fasen vad gött solen gassar. Jag tror jag tar mig en Lapin Kulta och sätter mig på baksidan och njuter. Kanske tar jag med mig lite lufttorkad Serranoskinka ut som tilltugg.

Jag hinner inte!

En liten fundering. En vän skrev tidigare under kvällen följande till mig:
- "Jodå, allt bra. Fan va gött med fredag imorgon." - som svar på min fråga om hur livet stod till.

Ibland är det lustigt med hur ens hjärna fungerar. Först reflekterade jag inte en sekund över vad min vän sagt. Varför skulle jag? Han sade ju inget konstigt egentligen. Men så, typ en timme efter att min vän skrivit till mig, slog en tankeställare till. Varför skrev han "Fan va gött med fredag imorgon"? Vad är det egentligen som är så speciellt med det? Men "duh", pucko! Fredag! Slutet av arbetsveckan. Partaj! Sovmorgon! Ledighet!

Jo, jag vet. Men så till min tankeställare. Om vi nu helgonförklarar fredagen som den absolut bästa dagen på hela veckan eftersom den faktiskt avslutar arbetsveckan och påbörjar två dagars ledighet så sänker vi, enligt min tes, i samma andetag värdet på de föregående veckodagarna. Okej. Alla har kanske inte ett jobb de trivs med och då är ju åtminstone en tredjedel utav veckodagarna bortblåsta. En tredjedel sover vi och den sista tredjedelen ägnar vi åt...ja vadå? Gör vi egentligen inte samma saker under denna sista tredjedel som vi faktiskt gör under helgen? Med den enda skillnad att under veckodagarna försöker vi komprimera helgens två tredjedelar "göra" till en tredjedel. Och visst, vissa saker "kan" man nästan inte göra under veckodagarna. Man "kan" inte resa bort, "kan" inte supa sig full, "kan" inte ge fanken i att sova eftersom man har tid på sig att ta igen det, för att dra några exempel. Vi hinner helt enkelt inte. Eller så hindrar, i de flesta fall, vårat samvete och "duktiga jag" oss från allt för stora utsvävningar.

- "Hm. Har puckot någon poäng med det här självklara dravlet?"

Ja, kanske. Jag vet inte än. Den eventuella poängen i detta resonemang är att om man istället för att tänka kring helgen som någon slags räddning från allt det man inte hinner göra under veckodagarna börjar fundera riktigt ordentligt kring vad man faktiskt uttnytjar timmarna efter jobbet till så kommer säkerligen ganska många utav oss snart fram till att vi bara drönar bort tiden. Hur mycket tid sitter man inte och slösurfar vid datorn eller slötittar vid tv'n under veckans kvällar? En hel del känner säkerligen flera utav oss. Och egentligen är det väl inget fel med det, det är inte det jag påstår. Jag gör och känner likadant själv. Min teori är dock att vi på ett tidigt stadium intalar oss själva att vi "inte hinner" under veckodagarna och därför blir det ingenting utav det utan helgen blir räddningen till allt som skall göras.

Men så...med handen på hjärtat? Hur många timmar jobbar du effektivt på ett eller annat sätt under helgen? Det spelar ingen roll om det handlar om jobb-jobb, renoveringsarbete, städning, träning, matlagning eller bara allmän bildning. I mitt fall skulle jag vilja påstå att jag spenderar all tid mellan klockan 9.00 och 20.00 med något utav ovanstående. Alltså 11 timmar. Riktigt duktig känner jag mig ofta efteråt eftersom jag hunnit med så mycket under (exempelvis) den "långa lediga" lördagen.
Hur mycket liknande gör jag under veckodagarna?
Vianor (arbetsplatsen) 8 timmar. Barnen 3-4 timmar. Småstädning/hushållsarbete 1-2 timmar. Totalt 13-15 timmar.

Hm. Men vänta nu? Var det inte under veckodagarna jag inte hann? Och var det inte efter 11 timmars arbete under lördagen som jag kände mig riktigt duktig? Så visst är det sant att vi inte hinner allt under veckorna. Långt ifrån. Men faktum är att vi ofta inte hinner mer under helgen samtidigt som det känns som att vi hunnit med så mycket.

Det tål att tänkas på. :-)

Taekwondo knockouts!

Ska jag vara helt ärlig så minns jag inte när jag var så här arg, ledsen och besviken sist.

Jag tror verkligen inte att du fattar vad du har ställt till med eller hur illa du har gjort mig.

Vissa saker har har för vissa ett större värde än enbart dess material, utséende och ålder.

Ibland kan det vara ett utav sina starkaste minnen. Ett utav de sista materiella saker man har kvar efter en viss tid, efter någon eller kanske efter en viss tid med någon.

Jag tror verkligen inte att du förstår...
Du har inte ens försökt...

FAN ta hela den här jävla världen för att man aldrig kan få ha kvar något eget!
Något/någon som betydde något!
Förbannade pissvärld!

Maria Bonnevie

En liten hyllning till en av filmhistoriens vackraste kvinnor, Maria Bonnevie...

Det kanske ligger mer utmaning bakom än du någonsin kan ana. Vissa saker kan man inte bli, bara vara. ;)

Kalla mig vad ni vill, tyck vad ni vill, jag har aldrig brytt mig mindre. :)

Kvällens kuponger

A. Brynäs-Färjestad  2
1.85
B. Luleå-Frölund  1
2.00
C. Skelleft.-Linköping  1
2.80
D. Timrå-HV 71  2
2.25

Totalt odds: 23.31


A. Brynäs-Färjestad  2
1.85

B. Luleå-Frölund  2
2.65

C. Skelleft.-Linköping  1
2.80

D. Timrå-HV 71  2
2.25

Totalt odds: 30.89


Anti-Tennis

Diskuterade dagens demonstration, med följe, i Malmö för en liten stund sedan:

"Även om jag för egen del känner avsky för den israeliska politik som har bedrivits de senaste 61 åren och inte är ett speciellt stort fan utav den internationella judelobbyn så har jag svårt att förstå vilken skillnad man åstadkommer och vilken god vilja man förespråkar genom att sparka sönder blåljus och kasta färgpatroner på svenska polisens piketbussar. Eller anser även AFA (m.fl) att Sverige numera styrs utav ZOG, vilket andra autonoma grupper genom åren hävdat, och därigenom känner att de bekämpar ockupationsregeringen genom att ge sig på dess lakejer inom polisen?

Någon som tror Israeliska regeringen bryr sig ett skit angående vad som hände i Malmö idag? Svenska regeringen då? Knappast... "


Jag har ingenting emot grupper som med ett tydligt budskap attackerar tydliga mål. Människan har inte lyckats hantera fredfyllda samhällen speciellt lång tid genom historien utan en ständig maktkamp verkar mer eller mindre vara totalt nödvändig för att vi inte ska förinta oss själva. Att i sitt förvirrade sinne förvandla svenska polisen till en sionistisk ockupationsmakt är däremot något jag har väldigt svårt att både förstå och försvara. Idag gjorde svenska polisen inget annat än skyddade idrottsmännen/arrangemanget inne på arenan samt försökte bibehålla ordning kring Baltiska Hallen. Är dessa idrottsmän beslutsfattande israeliska politiker som varje dag beslutar om liv och död över palestinska flyktingar? Är arrangemanget en symbol för den israeliska ockupationsmakten? Jag skulle inte tro det...
Hade det däremot varit Ehud Olmert eller talesmän för Gush Emunim (vilka förespråkar judiska bosättningar på ockuperat område) som höll massmöte inne på arenan så hade diskussionen varit en helt annan. Då är busdskapet ett annat och t.o.m rent politiskt våld skulle kunna förespråkas då det är vad motparten arbetar och står för. Men det som svarta blocket presterar idag i Malmö är ingenting annat än totalt onödig och meningslös våldsverkan som inte skapar annat än ytterligare förakt emot dessa grupperingar.

RSS 2.0