Don't let the bells end


The Darkness - Christmas Time (Don't Let The Bells End)
(Följ gärna länken och se videon i fullscreen på youtube.com)

Än är det för tidigt att hoppas på (äntligen) en vit yuleafton men att snön ligger vit och gnistrande över Lucia kan nu i alla fall konstateras. Runt om i hela Trollhättan gnälls det över denna naturkatastrof som drabbar staden varje år. Det är halt, det är kallt och bilen blir skiten p.g.a all salt som vägverket spridit ut i försök att utplåna allt vad snö heter. I Calledonien klingar dock andra klockor och egentligen så känns det ibland som om man borde erövra nya områden norröver och förflytta riket till de eviga vintrarnas och permafrostens trakter. I Calledonien råder nämligen lag som säger att den som inte dyrkar vintern och nyttjar snön till dess yttersta gräns erbjuds emigreringsbidrag ut ur riket.


Denna kväll har yulestöket tagit nya språng i jakten på den perfekta yulen. Denna kommer givetvis aldrig att uppnås men så länge man verkligen strävar efter det perfekta så kan man i alla fall känna sig säker på att saker och ting blir så bra de har någonsin kunnat bli. En filosofi rikets rådande anser att fler skulle må bra utav att ta efter. Exempelvis alla bakåtsträvande socialdemokrater. ;) Fredagskvällen inleddes med minnen av årets tidiga sommar genom att kungliga kocken bjöd hovet på sina berömda laxpaket där laxen var så färsk att den började sprattla då den skulle avfjällas. Senare delen utav kvällen gick dock i yuleanda med lussekattsbak efter gammalt traditionellt Calledoniskt recept. Det brukar förvisso bli ytterligare en sats bakad i mellandagarna eftersom konungen själv är så barnsligt förtjust i dessa bakverk men eftersom all matlagning i borgen bygger på glädje, vilket även märks på smaken, så hoppar kocken mer än gärna in och jobbar extra. - "Att se konungen själv sitta helt medvetslös, överjäst och med byxknapparna bortflugna vid honnörsbordet tack vare alla mina delikatesser är mer värt än något OB-tillägg" låter köksmästaren meddela.

Imorgon väntar 30-årskalas hos en av hovets nära vänner. Konungen själv förstod till en början inte vad som menades med "traditionsenlig klädsel" men efter några snabba ord med drottningen så förklarade han stolt för sina underlägsna undersåtar, som redan hade försökt påkalla konungens uppmärksamhet angående ärendet, att det är frågan om en maskeradbal.
- "Jag ska gå som pirat. Det gör jag alltid" -sade konungen själv.
- "Du kan väl för böfelen inte gå som pirat när det är traditionsenlig klädsel enligt luciafirande" - var drottningen dock snabb att inflika.
- "Men om jag går som vanlig då och hävdar att jag är en bränd pepparkaksgubbe (med andra ord, helt i svart) så borde det väl gå bra" - svarade konungen själv.
- "Du är ju helt hopplös!" - var emellertid det enda svar konungen själv fick innan drottningen rusade iväg för att riva sönder sitt lucialinne.
Som tur var fick dock konungen själv en ypperlig idé angående utstyrsel och förhoppningsvis kommer vi framöver att kunna publicera bilder ifrån den omtalade kvällen här på bloggen. Tills vidare håller vi till godo med en gammal klassiker:


Twisted Sister - Oh Come All Ye Faithful
(Följ gärna länken och se videon i fullscreen på youtube.com)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0