Vår i Calledonien

CMHI (Calledoniens Meteorologiska och Hydrologiska Institut) låter meddela att det för närvarande råder total molnfrihet över riket ackompanjerat utav 12 grader celsius i skuggan. Kungafamiljen blickar från sitt bröstvärn i kärntornet ut över den kungliga trädgården och konstaterar nöjt att liv fullständigt sprudlar i rabatterna. Trädgårdsmästaren har tidigare under säsongen, med ett leende på läpparna, konstaterat att övervintringen utav diverse blommor och växter i det kungliga växthuset lyckats över förväntan. Nu hoppas trädgårdsmästaren bara att det fina (och framförallt torra) vädret håller i sig några dagar så att den planerade omorganiseringen av häcken (på borgens baksida) kan återupptas. På grund av all väta (samt diverse meteorologiska bakslag i form av snö) så tvingades detta arbete, som tidigare meddelats, skjutas på framtiden.

Calledoniens "town-crier" låter även meddela att hovet har återhämtat sig ifrån de krämpor som oförklarligt bet sig fast i nämndas massa. Det viskas och hyssjas om att någon ur tjänstejonen, nattetid, smög sig ut ur borgen och begav sig till "druiderna" i Mörka Skogen för att be dem koka ihop ett botemedel, men detta förnekas å det bestämdaste av samtlig officiell personal. "Tramsigt hokus-pokus är något som enbart pöbeln tar till då deras intellekt inte förmår frammana logiska slutsatser" - lät hovets "prefekt" meddela, sammtidigt som han sågs försvinna bort mot byns "lyckohus".

Med andra ord så är allt som det brukar i det frodiga riket. Kungen styr och ställer efter behag och hovet njuter av tillvaron i form av förstaklassig lyx. Den milda vintern har resulterat i att det fortfarande finns gott om spannmål i rikslagren och djurlivet i skogen har bevarats till samtligas glädje. Allting tyder på att riket går ett minst sagt trivsamt år till mötes, trots att drottningen har fullt upp i de diplomatiska ärendena i grannkommunen och hovet ständigt saknar hennes närvaro. Men de diplomatiska åtagandena bär dock rikligt med frukt redan nu och har resulterat i att rikets BNP stiger i rasande takt, så avsaknaden för åtminstone något gott med sig.


Hear yey, hear yey!

Då det förekommit att samtliga delar utav den (ytterst lilla) läskunniga delen utav befolkningen ej förstått all innebörd i de Calledoniska kungörelserna, så kommer barden hädanefter att publicera (berörda) delar ur den Officiella Calledoniska Ordboken, i de fall då detta anses befogat.


Dagens ord/namn/meningar:

Bröstvärn: Kan jämställas med det svenska ordet; "balkong"

Kärntornet: Den del utav borgen där hovet huserar privat

"Det kungliga växthuset": Kan jämställas med det förråd som är placerat på borggården, eller i detta fall borgens (husets) framsida.

"Mörka skogen": Lextorpsskogen

Grannkommunen: I detta fall Lilla Edet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0