1 decimeter

1 dm är ganska mycket...men samtidigt ganska lite. Idag var det ganska mycket. Men allting är relativt som en fanatisk tysk en gång sade. För att dra några exempel:

  • 1 dm nysnö föll under nyårsdagen i Dalsland 2004. (källa: SMHI)
  •    2005-12-03 anmälde en rullstolsbunden kvinna till Handikappsombudsmannen att entrén till SkandiaMäklarna i Norrköping var på tok för hög för att hon skulle kunna komma in och deltaga i verksamheten. Hur högt var steget till entrén? Jo just det, 1 dm.
  • 1 dm är också det officiella djupet av stenmjöl som skall användas vid anläggning av boulebana.
  • En fullvuxen "minisköldpadda" är 1 dm över skalet.
  • 1 dm är 1/40469 anglosaxisk acre.
Vidare är 1 dm 10 cm, 100 mm, 1/10 meter o.s.v. Men varför detta tjat om just 1 decimeter? Jo, för kvällen till ära så klippte hovfrisörskan av just 1 dm av de kungliga lockarna (som för övrigt är väldigt raka för att vara lockar). Konungen låter meddela att han är väldigt nöjd med sitt radikalt nya utseende och meddelar också att även om det nu kanske dröjer åtminstone ett år innan hovfrisörskans tjänster behövs ånyo, så är han väldigt belåten över hennes handlag.

(Samtliga bilder som publiceras på denna sida är upphovsrättskyddade enligt lag och får ej kopieras, spridas eller användas utan tillstånd, om ej annat anges)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0