Update 080710

Nyhetsuppdatering från Calledonien:

  • Renovering av borgens utsida pågår fortfarande. Byggmästaren hade i sin optimism förutspått att renoveringen skulle varit slutförd vid det här laget men diverse meterologiska faktorer samt vissa andra ej påverkningsbara faktorer i form av olyckor/dödsfall inom familjen, okontrollerbara arbetstider samt lite annat hysch hysch har inneburit att tidsschemat spruckit för länge sen. Nu börjar byggmästaren dock se slutet på (detta) renoveringsprojekt då de sista bitarna panel sågades ur samt grundmålades under onsdagskvällen. Även mängden panel som var i behov av byte missuppskattades grovt vilket inneburit två extra vändor till den lokala skogshuggarens brädgård. Vi är nu uppe i 180 meter utbytt panel samt ca 20 meter vindskivor. Vågar man hoppas att det stannar här?
(Säg det inte till någon men byggmästaren är i hemlighet konungen själv, maskerad i arbetskläder. )

  • På grund av ovan nämnda projekt så har således många (men inte alla) utav de planerade vistelserna vid hovets sommarställe på västkusten fått ställas in. Detta ska det dock bli ändring på framöver då samtliga (utom ovan nämnda renovering) renoveringsprojekt, för stunden, kommer att skjutas på framtiden. Som tur är så är samtligt förberedande arbete såsom exempelvis; båt i sjön, resning samt förankring av boendet redan ordnat så det är bara till att åka ut och njuta.

  • Den senaste veckan har delar utav hovet besökt IKEA-Bäckebol inte mindre än två gånger. Detta har, förutom mindre pengar i kungliga skattkammaren, inneburit ännu mer jobb för den kungliga byggmästaren. Saker har skruvats ihop, flyttats, hängts upp, flyttats igen, demonterats samt körts till tippen. Och när vi ändå är inne på inköp så meddelade en kammarjungfru häromdagen att borgens tvättmaskin kontaktat några ledande auktoriteter inom Socialdemokraterna och på mindre än 2 minuter, förtidspensionerats. För böfelen! Det är inget ruter i folk... åh förlåt, jag menar tvättmaskiner nu för tiden. Men då vi nu lever i mer borgerliga tider i borgen (ordvits) så beslutades fort att istället för att anställa någon vänsterorienterad latmask med disillusionerad uppfostran vad berör arbetsmoral och centrifugeringshastighet så beslutade konungen själv att investera i ett lite dyrare men mer erkänt alternativ där viljan och styrkan i arbetet är väl erkänt sedan många decennier tillbaka. För problemet i grund och botten är inte att olika tvättmaskiner har olika värde (som tvättmaskiner). Problemet är att det inte finns någon arbetsgivare som uppskattar en tvättmaskin som enbart gnäller om sin livssituation i tvättstugan, som suckar och kastar in (eller i det här fallet ut) handduken så fort det blir lite hårdpackat i trumman. Nej, tacka vet jag gedigna tvättmaskiner som har insett att hårt och uppoffrande arbete både lönar sig och återkommer i form av visad uppskattning, stigande i graderna samt en oerhörd säkerhet både vad det gäller återkommande kunder samt anställningstrygghet.
(Btw, det blev en Whirlpool.)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0