Uppe med fisken

Gick upp 4.30 i söndags. Fiske i "norra älva" stod på morgonschemat. Med STVs årsfiskekort, ny japansk superlina samt diverse nya spinnare och hemmagjord mäsk införskaffad begav vi oss. En kylig och härligt frisk morgon med enbart 4 plusgrader ackompanjerades av en magmaröd sol. Så mycket fisk blev det dock nte denna dag, förutom en liten ynklig abborre som fångades under mystiska former då jag lämnat platsen, men vad gör det då man får starta dagen på detta vis med ostfralla och kaffetermos ute i det fria där det enda ljud som hörs är sorlandet av den strömmande älven på väg mot havet 8 mil söderut.


Dagens största fisk. På 2 meters djup 1 meter ifrån vårt andra utkastställe. Gäddan på bilden mätte ca 60 cm och bör ha vägt åtskilliga kilo. Det diskuterades en lång stund huruvida gäddan självdött på plats eller om någon "mindre seriös" fiskare dragit upp gäddan och poserat med den aningen för länge varpå allt liv hann rinna ur den innan fiskaren beslöt sig för att "släppa tillbaka" den. Jag menar, varför skulle en gädda självdö precis brevid ett perfekt utkastställe? Nåväl. Vi lämnade den döda gäddan åt bävern som vi såg simma förbi vid två tillfällen. Tio meter ifrån oss. Så även om det inte blev mycket till fångst denna morgon så hann naturen spela oss många spratt under de 4 timmar vi var i Vänersborg.
För egen del kallade plikter hemmifrån området (städdag) på mig och jag vart tvungen att avbryta fisketuren i förtid. Ace och Sloberg fortsatte mot Trollhättan/Stridsberg och fortsatte några timmar till. Dock utan större framgång. Men oavsett framgångar så har nu "fiskehungern" vaknat till på allvar och frågan är om inte år 2009 blir året då man återupptar det stora fiskeintresse som alltjämt funnits men dock slumrat de senaste åren. Den som lever får se.

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Norra Älva, heter egentligen sketälva. Och firren på bilden heter egentligen sketälvsfisk ;-)

Pöss ;-)

2009-04-29 @ 21:44:56
URL: http://urlottassynvinkel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0