Skogens guld

Det har cirkulerat rykten nere på borggården gällandes att mörka skogen vara till bredden fylld av Cantharellus cibarius, aka kantareller. I tisdags drabbades blogginnehavaren utav ett så kallat "ryck" och kände sig tvungen att på egen hand bege sig ut i markerna för att undersöka detta rykte. Håll tillgodo med mobilkvalité.



Redan vid inträdet i skogens mörker, klockan var faktiskt 20.15 vid ankomst och enligt CMHI gick solen ned 20.40, syntes tydliga tecken på att det är ett bra svampår. Diverse arter gav sig till känna med en gång. Men jakten på guldet fortsatte.



Rätt som det var, precis som alltid, så stod de bara där. Inte på samma ställe som förra året men dock i närheten. Det fanns även, vilket fotot ovan vittnar om, även en hel del "smått" som lär vara färdigvuxna om någon vecka eller två. Det kommer helt klart bli fler turer framöver.



Inte helt illa som första skörd. Särskilt med tanke på att turen enbart varade 1 timme samt att det faktiskt fortfarande är augusti. Med andra ord fortfarande tidigt på svampsäsongen.



Smörstekta kantareller på vitt bröd till kvällsmat. Helt fantastiskt! Lotta avvek till och med från sin LCHF-kur för att kunna ta del av härligheterna.

Kommentarer
Postat av: Dryden

Respekt. :)

2009-08-29 @ 20:18:38
URL: http://www.dryden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0