Calledonien kommenterar dagens rubriker:

  • att T.Bodström och förre statsminister Göran Persson KU-anmäls för oegentligheter i efterspelet av historien om de två egyptier som, av amerikanska CIA-agenter, avvisades ifrån Sverige 2001. Ganska tidigt lades hela skuldbördan om vem som gjort rätt och fel på den då avlidne Anna Lindh. Inte för att vi i Calledonien tror att A.Lindh inte hade något att göra med den rättsvidriga affären men om dessa nya uppgifter stämmer så har övriga anklagade socialdemokrater verkligen tangerat gränsen för hur oerhört usel man kan vara som människa. "Blame the dead guy!" Helt otroligt!
  • att en 14-åring ligist ifrån Linköping trots sin ringa ålder redan har hunnit gripas för 50 brott. Polisen konstaterar att han så fort han blir släppt går ner på stan och börjar begå nya brott. -"Han vet ju att ingenting händer samt att socialen inte gör någonting åt situationen" - hävdar närpolis Kenth Almroth. Ett axplock ur vad 14-åringen fördrivit tiden med sedan september i fjol:
º Misshandeln mot LHC-spelaren Dennis Bozic, 18, i september.
º Ett personrån på Engelbrektsgatan i november.
º Ett personrån på Hunnebergsgatan i början av december.
º Före jul ett annat personrån på Parkgatan i Valla (som begicks under knivhot).
º I julhelgen deltog han i ett bråk som slutade med misshandel i Linköpings city.
º I januari gjorde han sig skyldig till övergrepp i rättssak genom att hota vittnen i en rånrättegång.

Diskussioner kring om 15 år verkligen är en lagom gräns för straffmyndighet börjar åter sprida sig i riket. 13 år har angetts som förslag på alternativ ålder. Calledonien låter hälsa att man anser att straffmyndighetsgränsen helt borde slopas vid vissa brott. Givetvis ska vi inte slänga 8-åringar i fängelse eller förstöra deras liv genom att åbelägga dem med skadeståndspåföljder som de blir lidande av resten av sina liv men bevisligen räcker inte ett samtal med socialen i många individers fall och i dessa fall, bland återfallsförbrytare, bör lagstadgade straff utmätas. Oavsett ålder på förbrytaren. I den stund en medborgare blir en fara för andra medborgare skall han/hon hållas borta ifrån dessa. Det går bevisligen inte att anpassa alla individer till att följa de lagar och regler som samhället är uppbyggt kring vare sig genom vård eller omhändertagande. Förr skyddade man medborgarna genom att hålla dessa individer inlåsta. Idag strövar de fritt omkring och varje anstaltsvisit blir bara ytterligare ett tillfälle att knyta nya kontakter samt att planera nya brott.
  • Imorgon installeras USAs nye president Barrack Obama vars slagord under allt kampanjande har varit "change". Ja, är det något USA och världen behöver så är det just det. Även om Obama omöjligt kan överträffa sin föregångare på posten vad det gäller att driva en hel nation i sank så är frågan dock om hans ambitioner till att förändra landet räcker. SVT2 sände igår en oerhört bra, men dyster, oscarsnominerad dokumentär gällande USAs ekonomiska situation. Ni vet, den som har dragit ner resten utav världen i en av de största ekonomiska kriser vi sett sedan 1930-talet. Har personerna bakom dokumentären rätt i sin profetia så är jag oerhört glad över att mina barn inte kommer växa upp i det vi idag känner som möjligheternas land och "the land of the free". Har ni möjlighet att se den så gör det. Den lämnar garanterat ingen oberörd.
  • Trots att dagens medieläsning överlag inte ger upphov till någon större positivism så kan vi åtminstone glädja oss åt att J.Jonsson, som spelat inte mindre än 599 matcher för laget, åter knytit på sig hockeyrören för att hoppa in och hjälpa sitt hjärtas lag Frölunda, under deras skadekris. Det är med viss skeptism som sportkommentatorerna i Calledonien tar emot nyheten, då nämnde Jonsson inte tränat eller spelat på elitnivå sedan våren 2008. Samtidigt känner man en viss trygghet i att klubben lyckats övertala en center som känner både klubben och en stor del utav nuvarande lag som sin egen bakficka. Det här blir nog bra för vårat Frölunda!
Källor: aftonbladet.se, corren.se, frolundaindians.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0