Get misstänkt för väpnat rån

"En get sitter häktad misstänkt för väpnat rån och att ha försökt stjäla en Mazda 323. Geten greps av ett medborgargarde i Nigeria. De hävdar att djuret i själva verket är en förvandlad trollkarl. - Geten är i vårt förvar. Vi måste bevisa vetenskapligt att en människa förvandlades till en get, säger polisens talesman Tunde Mohammed till Reuters.

Geten fångades in på onsdag natt någonstans i staten Kwara i västra Nigeria. Ett medborgargarde förföljde två män som de påstod hade begått väpnat rån. De misstänkta försökte sedan enligt deras förföljare stjäla en Mazda 323. Då kom gardet i fatt männen. – En av dem flydde. Den andre var just på väg att gripas då han vände ryggen till och förvandlades till den här geten, förklarade Tunde Mohammed, för lokaltidningen Vanguard medan han visade upp djuret.

Utreds av polis
I delar av Nigeria är det mycket vanligt att folk tror på trolldom och häxkonster, uppger Reuters. Den magiska geten utreds nu av polisen. – Vi kan inte basera vår information på något mystiskt. Det måste bevisas vetenskapligt att en människa förvandlades till en get, säger Tunde Mohammed till Reuters. En anonym polisman förnekar Tundes förklaringar när han talar med BBC. Enligt honom hålls geten bara kvar så att dess ägare kan komma och hämta dem.

Korrupta ledare
Aktivister som kämpar för en bättre utbildad polisstyrka i Nigeria rasar nu. – Det finns poliser som inte ens gått gymnasiet, säger Innocent Chukwuma från Cleen Foundation till BBC. Enligt honom har korrupta politiska ledare tillåtit poliskåren att fyllas med inkompetenta och brottslingar som lätt kan mutas av ledarna själva. "

Artikel från Expressen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0