Update 14/11

Den vaksamme har utan tvekan noterat den bristfälliga rapporteringen ifrån Calledonien på sista tiden. Vadan detta tro? Tja. Vad annat kan man säga än att förutom att tiden har varit väldigt knapp så har också icke-skrivandet också skapat ett visst ointresse. "Äh! Varför skriva idag? Det var ju ändå flera veckor sedan sist." Ett jävligt illa resonemang och visst påminner det heller inte om blogginnehavarens personlighet men det är den enkla, och kanske bistra, sanningen.



I alla fall. Här kommer en liten uppdatering i korthet om vad som hänt sedan senaste inlägget:



Trots massivt support, och nytt skägg, så blev det inget nytt tåg över bält. Svenskarna får lida skammen genom missat VM-spel nästa år men inget ont som inte för något gott med sig. Vi har äntligen fått en ny förbundskapten. (y)



Den stenhårda taekwondoutövningen fortgår. Med varierande resultat. Det har tidigare rapporterats om diverse bristningar, sträckningar och diverse blödningar. Bilden ovan visar resultatet utav en väldigt lyckad kampträning. Det största bakslaget har dock varit de senaste 3 veckorna då det blivit lika många pass på antalet veckor på grund utav ihållande och avlösande förkylningar. Svininfluensa måntro? Vem vet? Jag har vad jag vet aldrig haft influensa i hela mitt liv så det kanske är på tiden att åka på den första. Och det med råge. Hosta, snuva, täppa, feber, frossa, ingen aptit, allmän trötthet. Det är nog lättare att nämna de saker man inte har lidit av de senaste veckorna. Gradering väntar den 12:e dec så det får nog bli till att träna nåt så in i norden de kommande veckorna, förkyld eller ej, om det ska gå vägen.







Vidare så har numera sommarboningen förflyttats till vinteridet. Skalhamn ter sig annorlunda på vinterhalvåret och för att skydda samt bevara renoveringen som utfördes föregående vinter så fattades i år beslutet att vagnen ska få övervintra i en mörk men dock torr lada med tak över huvudet. Snö, havssalt och regn är inga vänner till någon husvagn. 1500:-/vinter känns således som en riktigt god investering om det kanske kan resultera i att man kan förlänga livet på vagnen med något tiotal år.



En annan stor händelse som vi firat med pompa och ståt är att kronprns Vidar numera fyllt 4 år. Det är inte klokt vad tiden går. Efter ett mycket uppskattat kalas tyckte i alla fall Vidar att det var så roligt att fylla år att han sparade ljusen ifrån tårtan och satte dem i sin tallrik med mat även dagen efter. :D









En av de absolut största händelserna på senare tid måste dock ändå vara att vår gamle trotjänare Pyzen har sålts och numera huserar i trakterna kring Strömstad. 8000 fantastiska mil och många oförglömliga ögonblick har vi delat och det var med sorg i hjärtat som nycklarna överlämnades. Bättre bil får man utan tvekan leta efter. Ett tiotal resor till Östersund, tur och retur. Lika många till Tännäs, Härjedalen. Sweden Rock i Sölvesborg. Hultsfred. I blåst och skur, i snö och kyla, i +35° utan AC, stod du pall. Utan gnäll, utan krångel. Inte ens efter misshandeln utanför innebandyhallen i Östersund vek du ned dig utan stod rak i ryggen då vi vred om nyckeln. Ärad vare du och må ditt namn leva för evigt!



Som sista notis kan också nämnas för alla friluftsälskande människor att skogarna fortfarande är fulla utav svamp. 2 liter trattkantarell bärgades föregående helg och det enda som stoppade mig från att fortsätta plocka var det fallande mörkret. Det lär bli en tur även denna helg för att fylla glasburkarna i skafferiet. Finns det något bättre än att servera en underbar svampstuvning eller svampsallad i juni/juli till det grillade köttet och minnas att hur man i sträng kyla, mörker och pågående älgjakt var ute och plockade desamma föregående senhöst? Det är livskvalitét.

Lev väl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0